USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ремонт концертної зали музичної школи №1 планують розпочати з серпня

11 Липня 2018 20:15
Директор комунального закладу «Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена» Ольга Чуріна запевняє, що нової зали з нетерпінням очікують більше 600 вихованців. А з її появою в музичній школі мають намір запровадити нові проекти, зокрема і навчання на ді-джеїв.

«У нас є 650 учнів, 22 творчі колективи, з яких 3 великі оркестри та 4 хори. В школі маємо малу камерну залу, яка вміщує 78 глядачів. Але там не маємо можливості належно проводити заходи, адже кожного місяця у навчальному році у нас є не менше двох великих виступів - чи то до державних свят чи працюємо з соцслужбами. На концерти приходять багато людей, і всі туляться на головах один в одного. Тому у свій час і добудували школу, щоб розширити її, але здали об’єкт недоробленим. Усе, що там було – голі стіни з панельним перекриттям на стелі, без вентиляції та опалення. Зваживши на те, що альтернативи немає, то ми й там проводили заходи, взявши старі крісла у Палаці культури Луцька.

Коли я прийшла в школу у 2012 році, то з 2013 року ми постійно піднімали «гарячі» питання ремонту, адже приміщення старе, з даху текла вода, підставляли відра. Донині вже вдалося трохи навести порядок, зокрема відремонтували перший поверх, треба ще провести ремонт частини другого і третього поверхів, але це вже небагато. Тепер же настав час і до робіт над актовою залою. Зауважу, що проект передбачає і встановлення пожежної сигналізації по всій школі, що для нас дуже важливо», - пояснює у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ольга Чуріна.

З її слів, нова зала дасть змогу покращити міжнародну співпрацю та розширити навчальну програму.

«Нам дуже потрібна гарна зала, адже маємо тісну міжнародну співпрацю, приїжджають іноземні делегації, тут відбуваються різні конкурси і соромно їх вести в обдерті стіни. Більше того, найважливіше, це створення гідних умов для навчання дітей. Тому, підходячи до питання ремонту зали, ми долучали різних фахівців, які прораховували і механіку сцени, й розробку формування акустики.

Маючи нову залу, ми плануємо реалізувати нові проекти, зокрема навчання звукорежисерів, адже їх у Луцьку ніхто не вчить, а потреба велика є. Також хочемо навчати на ді-джеїв, що сьогодні популярне та цікаве молоді»,- ділиться намірами пані Ольга.

Зауважимо, загалом на розробку проектно-кошторисної документації, ремонт і закупівлю меблів, техніки для музичної школи з міського бюджету було виділено 4,5 мільйона гривень.

Тендер на виконання робіт оголосили з 9 липня, прийом заявок триватиме до 26 липня.

Капітальний ремонт приміщення концертного залу передбачає виконання робіт з 13 серпня по 12 жовтня на площі 330 м кв, вартість робіт 3,7 млн.

Гарантійний термін експлуатації зданого об’єкта становитиме 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus