USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Річниця Революції Гідності: зміни у житті лучан і рецепт заможної країни. ВІДЕООПИТУВАННЯ

21 Листопада 2016 18:37
Про те, як Майдан змінив життя українців, як можна пояснити іноземцеві, що таке Революція Гідності, та яких змін потребує Україна, щоб стати заможною та сильною державою, розповіли Інформаційному агентству Волинські Новини лучани.

Три роки минуло відтоді, як тисячі українців свідомо вийшли на Майдан, аби відстояти європейський вибір України. Попри те, що протести розпочиналися як мирний спротив, злочинна влада спричинила кровопролиття та сутички, що забрали життя багатьох синів України, названих згодом Небесною сотнею. Наступні три роки стали справжнім випробуванням для наших співвітчизників, яким довелося тепер зі зброєю у руках відстоювати територіальну цілісність держави у боротьбі з агресором на сході.

Як змінилося життя людей за цей час, як пояснити іноземцеві значення слова «Майдан», та яких змін потребує нині Україна, розповіли лучани у день відзначення третьої річниці початку Революції Гідності.

Дехто сприймає Майдан як точку початку волонтерського руху, те, що згуртувало українців. Для представників молоді Революція Гідності дала змогу по-іншому подивитися на Україну, хоча відчуття розчарування характерне і для частини студентства. Попри це, молоді люди визнають, що вартісними є не так матеріальні цінності, як духовні. Та зазначають, що Майдан – подія, яка змінила хід історії. Серед людей поважного віку зустрічаються ті, хто стверджує, що зміни відбулися в гірший бік, маючи на увазі зубожіння населення.

На запитання про те, як вони пояснили б іноземцеві, що таке Майдан, то студенти кажуть, що він виник, бо люди не захотіли миритися з несправедливістю і вийшли на протести. Євромайдан асоціюється у них з відстоюванням права голосу, незалежності та демократії.

Щодо змін, які потребує Україна, аби стати заможною та сильною державою, досі найчастіше називають зміну владної верхівки. Згадують також необхідність продовження реформ, які розпочалися у 2015 році, потребу в «грамотній молоді у владі» або ж пересічних громадянах серед владців. Зазначають також, що заради позитивних змін необхідно більше працювати, пам’ятаючи про любов до Бога та до ближнього. Втім, серед молоді є і ті, хто вже зрозумів – прагнучи змін, розпочинати треба з самого себе, не давати і не брати хабарів, не смітити на вулицях, переймати найкращий досвід у країн, які спромоглися налагодити гідне життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
234 Показати IP 21 Листопада 2016 19:07
"риволюціягідності" - це коли на центральній площі у столиці з усієї країни збираються бовдури, яким робити нема що, і сидять там усю зиму, а потім через 3 роки плачуть , що їх надурили
Не майданутий до 234 Показати IP 21 Листопада 2016 20:12
+ без Криму, без куску донбасу, з доларом майже по 30.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2016 22:04
Яка ж це гідність? Нас знову обманюють, тільки ще цинічніше. Знову використовують. Одних посилають на війну, інших просто вбивають. В кармани людей забрались по самі лікті. Самі владці розбагатіли, а людям казочки про Революцію гідності розповідають. Можна почувати себе гідним, коли в тебе сам лише годинник за 150 000$. Що вже казати про інше. Скажіть, в чому людям стало краще? Це гідність?
Удав до Анонім Показати IP 22 Листопада 2016 10:04
Любий кролику, ти гідний, вільний, достойний, самий незалежний у світі. Хочеш бути ще гіднішим і вільнішим? Тоді обери мене своєю владою і лізь до мене у пащу.
Тетяна Показати IP 23 Листопада 2016 23:52
Зате москалям насолили )))) Молодці !!!!
Віктор Федорович Показати IP 24 Листопада 2016 06:56
"РІЧНИЦЯ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ: ЗМІНИ У ЖИТТІ ЛУЧАН І РЕЦЕПТ ЗАМОЖНОЇ КРАЇНИ)))) аж смішно!!!!!! УКРАЇНИЦІ вже 2 рази прос..али можливість довести кацапам і світу що сильна європейська націія та право на гідне майбутнє. Особисто на майдані не був, але бачачи картину коли тоді пхалися Сєня, Пєтя Порох, Віталік К і т.п. вже було зрозуміло, що з того нічого не буде. Прикро але це реалії. Ми стадо баранів - куди завернуть туди і підем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus