USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рівень економічної свободи України – найнижчий в Європі

14 Січня 2014 17:50
Україна опинилась на останній сходинці у рейтингу економічної свободи серед європейських країн, інформує Gazeta.ua з посиланням на рейтинг "Індексу економічної свободи".

Індекс економічної свободи України становить 49,3 бала зі 100 можливих. Це - найнижчий показник з 43 європейських країн. Таким чином Україна потрапила до групи країн, де пригнічуються економічні свободи (49,9 - 0). Середній показник у світі - 60,3 бала.

Якщо брати світові показники, то Україна посідає 155 сходинку зі 178 у рейтингу економічної свободи. Минулого року Україна посіла 161 місце.

Рейтинг очолює Гонконг, а за ним йдуть - Сингапур, Австралія, Швейцарія, Нова Зеландія, Канада, Чилі, Маврикій, Ірландія та Данія.

Звіт щорічно готує Фонд "Спадщина" спільно з газетою Wall Street Journal. Аналіз економічної свободи проводиться з 1995 року.

Автори індексу вимірюють економічну свободу у 178 країнах за десятьма показниками: права власності, свобода від корупції, фіскальна свобода, державні витрати, свобода підприємництва, свобода праці, монетарна свобода, свобода торгівлі, свобода інвестицій, фінансова свобода.

"Економічна свобода в Україні і надалі зазнає "репресій", - йдеться в доповіді.

Найгірші показники з 10 індикаторів Україна має за свободу інвестицій, свободу від корупції та фінансову свободу і права власності.

Останню сходинку рейтингу посідає Північна Корея, передостанню - Куба. Росія посідає 140 сходинку і зайняла 41 місце з 43 європейських країн, пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 14 Січня 2014 19:02
Це не правда.Віктор Федорович скільки добра зробив людям, що ми повинні на нього молитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus