USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Родині волинського бійця вручили орден, яким Героя нагородили посмертно

7 Липня 2015 19:07
7-го липня родині воїна Михайла Ілляшука, який загинув 10-го лютого цього року під Краматорськом, вручили орден “За мужність” ІІІ-го ступеня. На жаль, нагороду – посмертну, із рук представника військової частини отримав не Михайло, а його син.

Михайло – кадровий військовий, ніс службу у 1-шій Галицько-Волинській радіотехнічній бригаді, старший сержант ЗСУ, - інформує БУГ.

На схід України кадровий військовий із Володимирщини потрапив 3-го лютого цього року. Частина Михайла знаходилася за 45 кілометрів від зони бойових дій, неподалік військового штабу.

У той трагічний день військовослужбовці, які знаходилися у приміщенні своєї військової частини, почули на плацу якийсь хлопок та вийшли подивитися, що трапилося. Серед тих, хто вибіг на вулицю, на жаль, був і наш земляк, 1979 року народження.

Саме у цей день, 10 лютого, терористи почали масовий обстріл мирного міста Краматорська.

Згідно з повідомленням прес-центру антитерористичної операції, бойовики використовували 300-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Смерч». У Михайла влучило чимало осколків цієї потужної зброї…

“Пам’ять про нашого побратима, нашого друга жива! Ми вдячні йому за хоробрість, це стимул для нас усіх чинити так само, захищаючи рідну землю”, – сказав у промові тимчасово виконувач обов’язків командир військової частини А-2099 Дмитро Дар’їн.

Указ Президента України від 15 травня 2015 року про нагородження волинського героя зачитав полковник Андрій Ніколенко – заступник командира 1-шої Галицько-Волинської радіотехнічної бригади.

У документі сказано:” За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)”.

Син та дружина, яка також несе службу у цій військовій частині, отримали із рук керівників бригади нагороду. А представники районної влади – голова Володмир-Волинскої РДА Наталія Василець та голова райради Андрій Оніщук, ще й привезли подарунки синові героя, який 10-го липня святкуватиме свій день народження. На жаль, уже без тата…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Боже Показати IP 7 Липня 2015 19:42
бережи душу героя
Роман Показати IP 7 Липня 2015 22:02
сина батька поверіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus