USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Росія готується вислати 30 американських дипломатів

11 Липня 2017 11:19
Росія планує вислати близько 30 американських дипломатів і накласти арешт на об'єкти американської власності в РФ.

Про це повідомляють «Известия» з посиланням на джерело в МЗС РФ.

До таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, яка перебуває під арештом з грудня минулого року. Не вдалося вирішити це питання і на минулих переговорах президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа в Гамбурзі.

«Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на подібні заходи», - заявило джерело.

В якості дзеркальних заходів під арешт можуть потрапити дача в Срібному Бору і складське приміщення в Москві, що належать США.

У грудні 2016 року колишній президент США Барак Обама прийняв рішення про накладення арешту на дві дипломатичні дачі в Нью-Йорку і Вашингтоні, що належать Росії і висилку 35 російських дипломатів. Причиною такого рішення стало втручання Москви в хід американських виборів.

Тоді Путін заявив, що Росія не буде «опускатися до рівня «кухонної» дипломатії і не стане висилати американців. На думку аналітиків, таке рішення було прийнято з розрахунку, що адміністрація Дональда Трампа скасує рішення щодо власності та висилки дипломатів, однак цього так і не відбулося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 11 Липня 2017 12:17
рашка проти америки, як таракан проти слона. Для свого плебсу карлон трохи понадуває щоки, а толком навіть рипнутись не посміє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus