USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія ще у 2013 року називала Крим частиною РФ. ДОКУМЕНТ

6 Серпня 2015 13:44
Ще в грудні 2013 року РФ називала Крим частиною Росії. Так, громадяни РФ отримували офіційні документи з відмітками, що Крим – це Росія за декілька місяців до анексії півострова, що свідчить про кричуще порушення офіційної позиції Росії щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Про це інформують наші столичні колеги з УНІАН.

МЗС Литви отримав докази цього факту, - повідомляють у Посольстві Литовської республіки в Україні.

У Посольстві зазначають, що нещодавно в Литовське консульство в Калінінградській області (РФ) звернувся громадянин Російської Федерації з заявою на отримання спрощеного транзитного документа. «Власник цього паспорта – мешканець Калінінградській області, який народився в Криму (Україна) в 1992 році. Тим не менш, в закордонному паспорті, виданому 24 грудня 2013 року, вказується, що місце народження власника документа – «Республіка Крим/Росія», - зазначають у Посольстві Литовської республіки в Україні.



У відомстві також додають, що цей паспорт є кричущим порушенням офіційної позиції Росії щодо територіальної цілісності і суверенітету України, оскільки він виданий «через тиждень після зустрічі президентів Путіна і Януковича в Москві 17 грудня 2013 року», на якій російська сторона оголосила про надання Україні 15 мільярдів доларів кредиту.

У зв'язку з цим, литовці повідомляють, що у видачі спрощеного транзитного документа громадянину РФ із закордонним паспортом, в якому містилися неправдиві відомості, відмовили. «У паспорті, виданому 24 грудня 2013 року, зазначено, що громадянин РФ народився в «Республіці Крим/Росії». Ні в 1992, ні в 2013 році, ні сьогодні, Республіка Крим не є частиною Російської Федерації. Він як і раніше буде невід'ємною частиною України, незаконно анексованою Російською Федерацією в березні 2014», - йдеться в повідомленні Посольства Литви в Україні.

Своєю чергою, МЗС Литви опублікували закордонний паспорт з неправдивими відомостями в соціальній мережі Twitter. У відомстві підкреслюють, що Литва нагадує про рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, і не може прийняти такий паспорт або надати консульські послуги його власникові, оскільки не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо, 24 грудня 2013 року в Україні тривали протести громадян проти рішення екс-президента Віктора Януковича не підписувати Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року, під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Окупація Криму російськими «зеленими чоловічками» почалася в лютому 2014 року, після втечі Віктора Януковича в Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus