USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Російські моряки відкрили вогонь по турецькому судну

13 Грудня 2015 15:29
Міністерство оборони Росії повідомляє про застосування зброї російськими моряками проти турецького судна в Егейському морі. Згідно з даними відомства, до такого кроку вдалися, щоб попередити зіткнення, - повідомляє Радіо Свобода.

У міністерстві зазначили, що інцидент стався неподалік грецького острова Лемнос. «О 09:03 за московським часом вахтова служба виявила на відстані близько тисячі метрів турецьке судно, що наближалося до вартового корабля «Сметливий» із правого борту. Попри численні спроби «Сметливого», екіпаж турецького судна не йшов на радіоконтакт із російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали», – йдеться у повідомленні Міноборони Росії.

За даними відомства, російські моряки використали стрілецьку зброю «на відстані гарантованого неураження». «Відразу після цього турецьке судно різко змінило курс і, не виходячи на контакт із російським екіпажем, продовжило рух повз вартовий корабель «Сметливий» на відстані 540 метрів», – додали у Міноборони Росії.

У відомстві також повідомили, що викликали для пояснень військового аташе посольства Туреччини у Росії.

Турецька сторона наразі ніяк не коментувала цей інцидент.



Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як 24 листопада турецькі військово-повітряні сили збили поблизу турецько-сирійського кордону російський бомбардувальник Су-24. Анкара стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, незважаючи на попередження. Москва заявляє, що літак був над Сирією.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 13 Грудня 2015 15:57
В статті описано те, що РОСІЙСЬКІ МОРЯКИ ВІДКРИЛИ ВОГОНЬ не ПО ТУРЕЦЬКОМУ СУДНУ, а вбік турецького судна. А що ще можна було зробити, якщо звісно не топити турка, коли вахтовий турок тр***вся замість того, щоб працювати.
Ас Показати IP 13 Грудня 2015 17:18
Шкода що не потопили,турки це наші вороги ще за козацьких часів завжди дурня на Украіні турком називали...
Анонім до Ас Показати IP 13 Грудня 2015 19:07
Нашел фотку с места события. Так вот, извиняюсь за свой предыдущий пост. Ведь в реальности турецкий рыбак (по размеру его суденышка следует, что экипаж быстрее всего там состоит из одного человека) просто заснул не выключив мотор. Естественно он при этом и не видел, куда плывет, и не слышал свою рацию, если она была включена. А стрельба его разбудила, и он моментально скорректировал свой курс.
Василь до Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 00:44
А якщо в нього, наприклад, весь трюм вибухівкою був забитий, хоч і маленький? Хотілося б почути про наступний збитий? А якби там був інший прапор, то тоді думки були б в іншому напрямку?
Кріс до Ас Показати IP 14 Грудня 2015 08:06
А хто не ваші вороги? Ви навіть самі собі вороги
турки полісся Показати IP 13 Грудня 2015 18:12
а при чому тут провінційні Волинські новини?
Анонім до турки полісся Показати IP 13 Грудня 2015 19:32
А тебе не интересно, что в мире творится? И, будь добр, сделай поправку на то, что сегодня выходной. Следовательно, новостей - кот наплакал.
Кріс до Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 08:10
Жаль кота
Кріс до турки полісся Показати IP 14 Грудня 2015 08:09
Як при чому? Ту рибу, що наловили турки відправлять до Волині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus