USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Французькі літаки масово бомбардували табори ІДІЛ в Сирії

16 Листопада 2015 10:32
Франція запустила «масові» повітряні удари по де-факто столиці ІДІЛ в Сирії в неділю ввечері. Таким чином, був знищений тренувальний табір джихадистів та склад з боєприпасами в місті Ракка.

Зі слів іракських чиновників, згідно з даними розвідки напади на Париж були заплановані саме тут.

Про це повідомляє «Преса України» з посиланням на Independent.

12 французьких військових літаків обстріляли місто Ракка, що в Сирії, всього через два дні після трагічних подій у Парижі. Як повідомлялося, у столиці Франції в результаті серії вибухів і стрілянини загинули десятки осіб. Нагадаємо, ввечері 15 листопада на Театральному майдані у Луцьку відбулася акція вшанування пам’яті загиблих під час теракту у Франції.

Удари французької авіації були нанесені в неділю ввечері. Так, французькі ВПС скинули 20 бомб на позиції ІДІЛ. Стало відомо, що метою недільного бомбардування було знищити командний пункт, де розташований вербувальний центр та склад боєприпасів. Другою метою було знищити тренувальний табір терористів.

Французькі літаки злетіли з баз в Йорданії та ОАЕ, в ході операції, яку координують сили США.

Зі слів політологів, найбільші удари ще попереду.

Найближчими днями з Франції вийде авіаносець «Шарль де Голль» із 26 літаками на борту для участі у збройних операціях проти ІДІЛ. Зазначається, що вихід авіаносця був запланований ще до того, як стались трагічні поді у Франції.

Нагадаємо, нещодавно президент Франції заявив, що бойовики ІДІЛ здійснили «акт війни» та додав, що «Франція буде безпощадна до цих варварів».

Незабаром після рейду французький ВПС випустили відео, де видно, як літаки відправляються на свою місію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
сірий Показати IP 16 Листопада 2015 10:41
Блін. коли вже це закінчиться. Злом добра не добєшся. Схід хоче жити за своїми законами - нехай живе. І нічого туди нести "демократію" на крилах бомбовозів.
Остап до сірий Показати IP 16 Листопада 2015 11:16
Схоже на жаль на те, що добро переможе зло, коли всі добрі люди повбивають всіх злих. Це катастрофа.
Як Показати IP 16 Листопада 2015 11:05
це бомбардирували? а чому не зібралися в Мінську, не підписали домовленостей і не розпочали процес тягання кота за яй..., терміном на років два під пильним наглядом місії ОБСЄ, Червоного Хреста, великого пу?
Анонім до Як Показати IP 16 Листопада 2015 12:16
Ты либо не следишь за новостями либо корчишь дурня. Ведь совсем недавно французы весьма успешно раздолбали свадьбу. В результате - несколько сот погибших. А теперь через два года после создания коалиции по борьбе с ИГИЛ. начали долбать террористов.
Слухай до Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 13:01
розумнику,що слідкує за новинами, мені достатньо "новин" про те, як серед білого дня, в двадцять першому столітті, в центрі Європи нагло віддяпали частину території нашої країни, і весь світ промовчав, і коли фактично відтяпали ще одну частину, тільки при цьому не "несколько сот погибших", а рахунок перейшов на тисячі, і чомусь ніхто не закликає "долбать терористов", а пропонують сідати з ними за стіл переговорів і йти на повідку, в той час як хлопців продовжують мобілізувати і нікому не можуть пояснити для чого їх посилають туди на смерть і кінця краю цьому не видно , то на фоні цього всього, якось події у Франції і міжнародний тарарам навколо цього, і падання нашого президента на коліна перед французьким посольством в знак скорботи не викликають таких почуттів, як коли б це все відбулось до криму, до донбасу до того довбаного АТО.
Анонім до Слухай Показати IP 16 Листопада 2015 16:14
А мне достаточно того, как в упомянутой стране среди белого дня сжигали заживо людей для того, чтобы начать бороться с тебе подобными.
Лучанин до Як Показати IP 16 Листопада 2015 14:11
Бачиш, европейці гаразді воювати з голими-босими фанатиками-джигітами, а от рашки-то вони побоюються. Бо у рашці сидить **йло зі свитою і воно дурне - від нього не знаєш чого чекати. Хоча рашка і сирія багато в чому схожі - і одна, і друга - бензозаправки..
Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 11:12
«Франція буде безпощадна до цих варварів»... Мабуть треба повчитись, як проводити АТО через добу, тиждень, місяць .... думаю на роки демократична Франція не затягне. і тільки можна уявити, яка б була реакція на "ввічливих зелених чоловічків" котрі ступили б на французьку територію.
сирієць Показати IP 16 Листопада 2015 11:16
Ще б Кремль бомбили так де головний штаб ІДІЛ
filini Показати IP 16 Листопада 2015 11:22
а відео просто агонь
аяяй Показати IP 16 Листопада 2015 13:20
Даа кое-кто добился чего хотел,теперь Франция союзник РФ на востоке, и думаю не только там ........
Андрій (Ратне) Показати IP 16 Листопада 2015 14:21
Версія: терористи влаштували теракт в Парижі, знаючи, що загинуть мирні мешканці, серед яких з великою ймовірністю мусульмани, громада яких у Франції чисельна. Для чого?! Для чого показувати свою жорстокість, знаючи, що весь світ обуриться, тим більше не є таємницею місця баз терористів. Вони такі дурні, що вбивши цивільних не подумали про те, що французи нанесуть удар саме по цих базах - по ним. Не продумали... Геть тупоголові... А можливо теракт організували не вони...
Анонім до Андрій (Ратне) Показати IP 16 Листопада 2015 16:58
Дружище, они действую в полном согласии с давно разработанной теорией терроризма. Например, вчера в Париже полицейские для того, чтобы проехать через толпу использовали многозначное слово. В результате имеются пострадавшие.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus