USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Російську мову в Україні не треба захищати, - ЄС

25 Березня 2011 11:35
Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) розкритикувала підготовлений депутатами Верховної ради від правлячої більшості проект закону про мови.
Про це інформує газета ГПУ .
Положення закону надають російській мові право вільного функціонування у всіх сферах діяльності, повідомляє Сегодня.

Представники Венеціанської комісії - органу Ради Європи – під час візиту до Києва продемонстрували негативне ставлення до проекту.

Лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов закінчив дискусію з ними на підвищених тонах.

В результаті з'явився проект висновків, де записано, що "захист російської мови може бути сумнівним з правової точки зору і підвищити невиправдану напругу в українському суспільстві".

Представники Венеціанської комісії в Києві спілкувалися і зі спікером Володимиром Литвином. Після цього спілкування в їхніх висновках з'явилася фраза про те, що "проект закону про мови, схоже, не буде розглянутий у 2010-2011 роках".

За словами нардепа-регіонала Вадима Колесніченка, за два дні перебування в Києві представники Венеціанської комісії лише 80 хвилин спілкувалися з авторами законопроекту - решту часу у них зайняли зустрічі з його супротивниками.

"Я був серед тих, хто зустрічався з членами комісії. Слухаючи розповідь про те, що в Донецьку лише 15% україномовних шкіл, вони дуже дивувалися, що хтось вимагає захисту російської мови. Ми пояснювали, що російська мова в Україні захисту не потребує", - розповів депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор.

Нагадаємо, закон про мови на розгляд Венеціанської комісії направив спікер Верховної ради Володимир Литвин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хорвaт Показати IP 25 Березня 2011 11:54
Навпаки Її треба виводити як бліх
да-да Показати IP 25 Березня 2011 12:43
Взагалі вже СТРАХ ПОТЕРЯЛИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus