USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Розкоші при малих зарплатах: звідки у волинських митників дорогі автівки та будинки

22 Грудня 2016 10:30
Керівництво Волинської митниці розповіло, звідки у них при малих зарплатах дорогі автомобілі та шикарні будинки.

Як інформує Українська правда з посиланням на Слідство.інфо, заступник начальника Волинської митниці Леонід Негріч задекларував понад 2 мільйони доходів при тому, що його родина заробляє 65 тисяч гривень на рік.

Негріч пояснив, що частину грошей отримує від батьків, які живуть за кордоном.

"Походження можу пояснити, звичайно. Я в митниці працюю 7 років тільки. До цього я був приватним підприємцем 4 роки. Сплачував податки, навіть оформлював кредити. Це одне з джерел походження коштів", - розповів він журналістам.

"Інше, я працював з 17 років за кордоном. З 21 року в Іспанії. Також мої батьки живуть за кордоном, допомагають нам частково. Вони вже живуть і працюють за кордоном з 99 року. Це основне джерело надходження коштів", - додав посадовець.

Журналісти також побували в Бориспільському районі Київщини, де розташований будинок пана Негріча. Біля будинку був припаркований люксовий позашляховик "Рейндж Ровер", який не вказаний у декларації посадовця.

За словами Негріча, авто належить його мамі, а незадеклароване, бо придбане було нещодавно.

"На той момент коли я подавав декларацію, ми ним не користувались. Він вже був куплений в середині чи в кінці вересня", - заявив митник.

Ще один заступник начальника Волинської митниці – Василь Герман, разом із родиною володіє десятьма земельними ділянками, будинком та двома квартирами в новобудовах.

Дружина Германа задекларувала 113 тисяч доларів. А якась третя особа надала волинському митнику джип "Тойота Лендкрузер" вартістю понад мільйон гривень. Митник пояснив, що його дружина отримала гроші від продажу квартири.

"Що стосується транспортних засобів, то це володіє третя особа, у моєму володінні не перебуває. Ну деколи я користуюсь цим транспортним засобом", - розповів Герман.

Увагу журналістів також привернув заступник начальника митного посту "Ягодин" Володимир Пінчук.

Він та його родина задекларували рекордну кількість нерухомого майна: будинок на озері Світязь, 11 земельних ділянок, 4 магазини, 2 житлових будинки та квартиру.

Жінка, яка, швидше за все, є дружиною Володимира Пінчука, заборонила Слідству.інфо знімати поруч із її будинком, погрожуючи розбити камери.

Статки своєї родини сам митник пояснив так: "Вам би треба було декларацію моєї дружини взяти, бо вона у мене більше 20 років підприємець".

Втім, за даними журналістів, дуже успішний бізнес дружини Пінчука, згідно з декларацією чиновника, приносить грошей ще менше, ніж зарплата самого митника.

Іще один заступник начальника Волинської митниці Олександр Щуцький має у своєму автопарку Бентлі Континенталь GT, БМВ Х5, Мерседес GL 350.

"От викажете Бентлі - це дійсно моє авто. З приводу Мерседеса - тут така історія дуже проста. У мене у товариша був цей Мерседес, у нього це авто з технічних причин згоріло. Не весь згорів, давайте правильно, частина залишилася. Тобто машина на ходу, але всередині все згоріло. Він не став його відновлювати, а думав як би продати. І ми з ним домовилися, що він мені його віддає", - запевнив митник.

Шуцький пообіцяв навіть показати фотографії свого зіпсованого "Мерседеса", однак так цього і не зробив.

Окрім люксового автопарку, сімейство Щуцького задекларувало квартиру на Подолі у Києві. Середня вартість квадратного метра там коштує близько 1,5 тис доларів. При середній для будинків на Воздвиженці квадратурі у 100 кв. м.. вартість квартири легко може досягати чверті мільйона доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ага Показати IP 22 Грудня 2016 11:03
казочки на ніч.... тільки дурнів з нас не робіть...
ВАся Показати IP 22 Грудня 2016 11:11
А не пора приймати такі Закони, щоб такі багачі не йшли працювати в державу! Якщо був підприємцем і стільки грошей, запитання -чому ж вони йдуть на державу працювати ? Брехуни ! Вони мають відкати і автівки і все інше. Чому ж не сиділось в бізнесі а йшов на державу працювати?!
Соболь Показати IP 22 Грудня 2016 11:15
Таке співпадіння що всі йдуть працювати на митницю і всі такі статки мають. В людей терпець увірветься і тоді летіть за кордони до бабушки і дедушки багатих. При владі такі бандюковичі . Люди кінці з кінцями не можуть звести а ці крадуть дурять і ще чесні. А інший на посаді голий і бідний то його бідного тягають то в прокуратуру то с Суд, то це хіба правда? Чому при владі такі беєздарі, як гройсман обізвав усіх при затвердженні бюджету.
Анонім до Соболь Показати IP 22 Грудня 2016 11:41
терпець вже не увірветься, і всі ті гниди починаючи з порошенка це знають , що люди в Украіні "терпіли і бидло" ніяа інформація вже про іхні танці на костях загиблих за кращу Украіну на населення не діє будь то офшори чи вкрадені гроші з приватбанку , а ці всі виродки це маленькі сраколизи які крали при всіх владах я тільи не розумію навіщо постворювали ті антикорупційні органи , напевно для обману європи щоб дала безвіз , але там розкусили фокус і показали фігу, як при таких брехунах на митниці давати безвіз
Шерлок Холмс Показати IP 22 Грудня 2016 11:17
Керівництво Волинської митниці розповіло, звідки у них при малих зарплатах дорогі автомобілі та шикарні будинки. - Залишилося мало , " шановні" хабарники і казнокради , щоб повірив народ в ці казки...
Європа Показати IP 22 Грудня 2016 11:22
Ну і що що ви тут щомісяця пишете? Мали вони вас в д*пі разом з міністрами бандюгами. Хохли не спроможні керувати країною
Антон Показати IP 22 Грудня 2016 11:26
Ну звичайно, всі і так знають, що митники заробляють тільки чесно, або їм передають гроші родичі з заробітків, звідси і Бентлі.
Анонім Показати IP 22 Грудня 2016 11:32
Напевно вони бідні почувають себе зовсім нікчемами, за те що сидять на шиях батьків і дружин.. і що це за чоловіки, які не можуть на сім'ю самі заробити?!!
Анонім Показати IP 22 Грудня 2016 11:54
а де податок на розкіш ?
Сераховичі до Анонім до Анонім Показати IP 22 Грудня 2016 14:18
Буде. Усі хто лізе в крісло обібранця до ВзРади обіцяють. А обіцяти не означає женитись!
006 до Анонім Показати IP 22 Грудня 2016 14:24
Риба гниє з голови ....Є з кого приклад брати вальцман гройсмани та їх компані..такі і їх **колизи....
Аляска Показати IP 22 Грудня 2016 13:27
Коли вже в цій країні, не буде таких зажерливих наглих морд які "чесно " живуть. Їхні дітки гуляють по Європі, батьки в Україні гроші "заробляють" а діти баловані в соціальних сетях подивіться які там відпочинки і т.д. То невже немає на них ніяких кар ? Невже не можна вилучити все в державу, на допомогу хворих? Якщо такі статки не повинні допускати на посади на митницю, фіскальну службу. Подивіться які статки у фіскалів, як їхні діти зажираються, як діти на відміну від інших дітей які не можуть собі одяг купити необхідний, а діти митників фіскалів цариці з царями на наші гроші
Перехожий Показати IP 22 Грудня 2016 13:34
Ага... фабрики - робочим, землі - колгоспам! Вам це нічого не нагадує?
Казнокрадам Показати IP 22 Грудня 2016 14:07
- Помоги мне, Господи! Есть, таки, нечего, жить не на что, ни рубля в кармане... Голос с неба: - Не ври, Изя! - Так шо, доллары менять?!
теща Показати IP 22 Грудня 2016 14:12
все куплене за зароблені гроші в колгоспі на буряках
Зайчик Показати IP 22 Грудня 2016 17:45
Ну є в них,ну написали ви,ну і шо далі?)
таксист Показати IP 23 Грудня 2016 00:19
лекше верблюдові в вушко до голки пройти чим митникові вчарство боже абож покайся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus