USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рубан і Савченко відмовляються давати свідчення

16 Квітня 2018 16:32
Підозрювані в плануванні захоплення влади Володимир Рубан та Надія Савченко відмовляються від дачі свідчень слідству. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України у понеділок, 16 квітня, передає Коресподент.

За інформацією відомства, зараз слідство, серед іншого, призначило і проводить 13 експертних досліджень зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- і аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, в тому числі комісійну судово-психологічну експертизу з перевірки правдивості свідчень Савченко.

Крім цього, зазначають в СБУ, проведені допити свідків, здійснюється огляд і аналіз документів і предметів, вилучених за місцем проживання і роботи Рубана та Савченко, перевіряється причетність до злочинів, в яких їх підозрюють, інших осіб.

«Органами попереднього розслідування і прокуратури з урахуванням складності кримінального провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій в ньому, а також поведінки учасників кримінального судочинства, планується закінчення попереднього розслідування в розумні стислі терміни», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 15 березня генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Луценко запевнив, що слідчі мають «незаперечні докази» того, що Савченко особисто планувала і давала вказівки щодо вчинення теракту у сесійній залі ВР. 22 березня Комітет з питань Регламенту та організації роботи ВР розгляне зазначені подання.

Про затримання Володимира Рубана стало відомо 8 березня. Його затримали під час перевезення великого арсеналу зброї через лінію розмежування на Донбасі. Згодом Рубану оголосили про підозру у спробі замаху на Петра Порошенка та збройному захопленні Верховної Ради, а також взяли під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus