USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Надію Савченко підозрюють у підготовці держперевороту, – Геращенко

15 Березня 2018 11:20
Позафракційному нардепу Надії Савченко можуть висунути підозру про участь у підготовці державного перевороту. Генпрокурор Юрій Луценко має достатньо підстав для цього.

Про це заявив нардеп фракції "Народний фронт", радник голови МВС Антон Геращенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначимо, що Савченко так і не прийшла на допит СБУ у справі керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана. Відтак, Луценко заявив, що домагатиметься зняття з неї депутатської недоторканності.

Я думаю, що у генерального прокурора достатньо підстав для того, щоб звинувачувати ту ж Савченко. Не виключаю, що слідом за Бакуліним ми побачимо пропозицію про зняття депутатської недоторканності з неї... Її підозрюють у співучасті, в організації та підготовці перевороту, – сказав Геращенко.

Він також запевнив, що останній рік Савченко їздила по військових частинах, займалася агітацією та підривною діяльністю.

За словами Геращенка, російські ЗМІ "разом з російськими спецслужбами розкрутили пані Савченко, коли вона сиділа в тюрмі в Росії".

Політик звернув увагу на те, що суди Росії на жодному процесі над українськими політв'язнями не давали можливості здійснювати прямі телетрансляції, надягати футболки з тризубом та співати український гімн.

"Тільки на процесі Савченко російський суд дозволяв присутність усіх медіа. Світові, українські, західні (ЗМІ) з неї зробили інформаційну бомбу, розкрутили і кинули в наш інформаційний простір", – висловив переконання Геращенко.

Він також припустив, що якщо підтвердяться підозри щодо Савченко, то Президент України Петро Порошенко відкличе звання "Герой України", яке він їй присудив.

Тим часом, Луценко заявив, що Савченко планувала теракт в Раді, - інформує УНІАН.

"Слідство має неспростовні докази того, що Надія Савченко - народний депутат України - особисто планувала..., особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі - урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе ", - заявив генпрокурор.

Луценко зазначив, що правоохоронці мають незаперечні докази, і сьогодні він внесе до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Савченко.

Як повідомлялося, 12 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко викликають до СБУ на допит у справі керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Проте нардеп о 4:00 виїхала з України.

Нагадаємо, керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана 8 березня затримали з мікроавтобусом, повним зброї. Наступного дня арештували на 2 місяці без права внесення застави. Військова прокуратура підозрює його в підготовці терактів, перевезенні та зберіганні зброї. Позафракційний депутат Надія Савченко в суді, де обирали Рубану запобіжний захід, віддала йому честь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Просто Показати IP 15 Березня 2018 12:04
Надюха іди На!!!!
123 Показати IP 15 Березня 2018 12:06
Подивитись як живуть українці то скажу зрадник не надя і не рубан. луценко відкрий ширше очі і подивись навкруги, побачиш всіх зрадників народу і Майдану.
Клаус Показати IP 15 Березня 2018 14:03
Хто зрадив інтереси майдану та народу??? Порошенко, Луценко, Яценюк!! Спереду поставити Луценка з тюремною кружкою, якою він хвалився, за ним поставити усю перераховану п......братію, половну парламенту і на нари у каменоломні - нехай примножують статки країни!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus