USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Риба з мухами: санепідемстанція не перевіряє супермаркети Луцька

1 Липня 2014 19:00
У луцькому «Сільпо» пропонували покупцям елітну рибу з прилавка, на якій вільно розташувалися мухи. Санепідемстанція розмахує руками: «Не перевіряємо їх, бо немає людей - у нас скорочення». Ініціювати розслідування у супермаркетах готові, хіба у разі масового отруєння.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очевидці розповіли, мовляв, зайшли в Центральний універмаг Луцька у магазин «Сільпо» й побачили на рибі мух. Така картина викликала відразу й, кажуть, одразу звернули увагу продавця на «гостя». Зі слів очевидців, реакція працівника магазину подивувала не менше від побаченого.

«Замість того, шоб прибрати товар з прилавка, продавщиця, змахнувши рукою, відігнала муху. Потім зверху на рибу насипала більше льоду. В цьому відділі дорога риба лежить незапакована. Як так можна робити!? У них на цінниках пише «Рибка до вашого столу», мені відразу перехотілося їсти рибу», - обурюється лучанка Анна.

Зауважимо, що за сто грамів такого «ласого» шматка червоної риби потрібно віддати майже 23 гривні.

З цього приводу епідеміологи кажуть: таку рибу необхідно піддавати термічній обробці, бо мухи є рознощиками інфекцій, зокрема кишкових.

«Якщо придивитися до мухи, то вона як плюшевий ведмедик має на собі багато ворсинок, до яких усе чіпляється. Вона здатна механічно переносити збудники інфекційних хвороб, адже буває на нечистотах, сідає на різі відходи. Треба таку продукцію знімати з прилавка. Погано й те, що муха може відкласти личинки», - коментує ситуацію обласний епідеміолог Валентина Новачевська.

Вона додає, що взагалі, у закладах, де продають продукти харчування, мух бути не повинно.

Однак контроль, як показала практика, за цим ніхто не проводить.

«Практично ми не робимо перевірок у луцьких супермаркетах, цього навіть не заклали в план роботи на 2014-й рік. У нас мізер людей, штат скоротили й аби ми бюджетну сферу осилили охопити. До того ж, крім Луцька, за нами закріплений Луцький район. Звісно, якщо вже відбувається масове харчове отруєння, то ми розслідуємо це», - розповідає головний санітарний лікар Луцька та Луцького району Іван Ульчак.

Щодо коментаря, власне, представників "Сільпо", то з ними зв'язатись не вдалося. В інформаційній довідці «109» повідомили, що за супермаркетом «Сільпо», який знаходиться в Центральному універмазі Луцька, не закріплений жоден телефон.

ІА Волинські Новини сподівається, що адміністрація магазину з власної ініціативи вийде на зв’язок та прокоментує ситуацію, або принайині не допустить аналогічних інцидентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
ася Показати IP 1 Липня 2014 19:05
мушкі також кохають рибку і їдять ...
вах-вах до ася Показати IP 1 Липня 2014 19:50
вони яйця в неї відкладають
Patrik Показати IP 1 Липня 2014 19:12
«Якщо придивитися до мухи, то вона як плюшевий ведмедик має на собі багато ворсинок, до яких усе чіпляється. " - "коментує ситуацію обласний епідеміолог Валентина Новачевська"... Боже, як це романтично! Яка харизма! Пані Валентино, Ви часом віршів не пишите?
Олеся. Показати IP 1 Липня 2014 19:16
А взагалі "Сільпу" начхати на покупців і закон. Тут вам і м"ясо, і кури, і сир, і ковбаси, і торти- не один раз здавала через термін прострочений і здоров"я зіпсоване. А хамство на вул. Кравчука у супермаркеті "Сільпо" так і процвітає.І що? Бачили вони усіх нас разом узятих...
Всезнайко до Олеся. Показати IP 1 Липня 2014 21:23
Стаття надрукована за замовленням "Нашого Краю"... А там стільки мух...
Анонім до Всезнайко Показати IP 1 Липня 2014 21:25
Наш Край давно банкрот.
ВОЛИНЯНКА до Анонім Показати IP 1 Липня 2014 23:18
сам придумав?))))
иван Показати IP 1 Липня 2014 19:29
якщо будуть провіряти так як треба ? тоді санепідемстанція сама буде мухи гамати :-хіба для того вони там працюють щоб мухи шукати і протоколи складати : Йхні діти протоколів негамають а хочуть щось натуральне а вам вже що залишиться
дідо Показати IP 1 Липня 2014 19:43
Критикани самі руки після туалету не миють. у попі чухаються ,у носі глубаються...а тут фекають від мухи. На варшавці відкрито сиру рибу продають,мухи літають ,і черга стоїть.
тато до дідо Показати IP 1 Липня 2014 19:49
не треба свій стиль гігієни переносити на всіх
валя Показати IP 1 Липня 2014 19:47
мало працівників? та їх треба розігнати, яка їхня функція ?
НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Липня 2014 19:50
подумаєш, муха сіла на дорогу рибу. добре, що від тої риби не смердить за кілометр.
ветлікар Луцьк Показати IP 1 Липня 2014 20:28
А що тут дивуватись у нас всі вет-інспектори хабарники !!!
продавець Варшавка Показати IP 1 Липня 2014 20:29
Тоже мені новость у мене ветміліція конфіскувала мясні вироби , ана другий день я свій товар знову побачила в продажі...то що тут говорити !!!?
Джулія Показати IP 1 Липня 2014 20:29
Забули про випічку власного виробництва-зокрема, пончики вартістю 12 гривень. Теж із живими "прикрасами".
Яна Показати IP 2 Липня 2014 09:32
Не знаю чи то мені так "щастить", але скільки разів купувала в "Сільпо" ( в універмазі ) м"ясні продукти, (розфасовані і запаковані ) стільки разів виявлялось в дома, що вони не свіжі, м"якко кажучи. Більше там не купую. До речі в "Нашому Краї" що біля інфекційної лікарні, такого випадку не трапилось ні разу, а от в "Вопаці", так званій гуртівні, що на Ковельській, несвіжі м"ясні продукти теж часте явище.
Сонячна Показати IP 2 Липня 2014 09:40
а ви й далі купуйтк товари у великих маркетах....це ж відомо давно, що там товар завозиться величезними партіями й не так часто, як в маленькі магазинчики...А звикли прийти в один магази ні купити все..від ковбаси до прального порошку...то чого ниєте? а купити кожен продукт окремо - хліб і хлібному...рибку - в рибному - то ж де там..всі такі заняті..спішать....пузом на диван до телика..чи в пивбар...
DeLf до Сонячна Показати IP 2 Липня 2014 11:31
Якщо ніхрена не робити, як ти,то можна вештатись цілий день по місту шукаючи там рибку, а там хліб. А коли працюєш часто до сьомої, восьмої вечора, то нормально, що покупки робиш в тому магазині, що по дорозі додому і бажано якнайближче, і все односчасно. Супермаркети - нормально, сучасно і зручно, так у всьому цивілізованому світі, а те що їх "господарі" і ті що мали б їх контролювати бувають падлюками, то вже інший аспект.
дима Показати IP 6 Липня 2014 11:21
Муха тоже мясо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus