USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Римо-католики Луцька святкують Великдень. ФОТО

5 Квітня 2015 12:58
Успішно пережити випробування, що випали на долю України, бажали вірянам римо-католицької церкви у свято Христового Воскресіння.

Великодня меса відбулася у кафедральному костелі Святих Петра і Павла у Луцьку 5 квітня.

Як зазначив єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський, святий апостол Петро свідчить, що воскреслий Ісус з’явився на третій день, але не усім людям, але обраним. Він з’являвся учням, аби переконати їх продовжувати проповідь. Водночас, він говорив, що «блаженні ті, які, не бачивши, увірували». Істина про Воскресіння Христа, яку нині проголошує католицька церква по всій землі, означає, що воскреслий Христос близько до кожного, що він живий та любить кожного. Говорячи про те, чому Христос після воскресіння не являвся усім, єпископ зазначив, що він розуміє, що найголовніше - не сила, а любов, адже сила змушує, а любов лише запрошує, а Бог завжди залишає нам вибір.



Він розповів, що під час літургії присутні представниці згромадження сестер бенедиктинок-місонерок, адже сьогодні, окрім радісного свята Воскресіння Господнього, день смерті засновниці цього згромадження сестри Юзефи Ядвіги Кулеши, яка померла у 1931 році та похована у Луцьку на старому польському цвинтарі (де нині розташований меморіальний комплекс «Вічна слава»). Єпископ висловив надію, що сестри бенедиктинки-місіонерки у Луцьку повернуться до свого природного покликання (у довоєнні роки у їхньому сиротинці виховувалося 60 дітей). Він наголосив на тому, як важливо виховувати молоде покоління, без якого неможливо втілити в життя жодної реформи.



З вітаннями до присутніх звернулися і представники обласної та міської влади та Генконсульства Польщі у Луцьку.

Так, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що в нелегкий час Україна відзначає сьогоднішнє свято, проте українці, молячись Господу та просячи миру та спокою для України, говорять про тих, хто бореться за свободу та незалежність держави, просять Господа допомогти народу у тяжкий час випробувань. Він побажав добра, радості, благополуччя, миру та спокою в душі кожного, а також мирного неба над Україною.

Луцький міський голова Микола Романюк побажав усім присутнім здоров’я, щастя, Божого благословення для України. Також він привітав Віталія Скомаровського, річниця перебування на посаді ординарія Луцької дієцезії якого виповнюється 7 квітня.

Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи привітала усіх членів католицької спільноти, та усіх, хто зібрався аби розділити радість свята Воскресіння Христового. Вона побажала благословення Божого та того, аби українці успішно пережили усі випробування, що випали на долю України. Беата Бживчи зичила миру обом країнам.

Завершили месу виконанням молитви «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus