USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Савченко ніколи не була в полоні й не голодувала, - визволена волонтерка

20 Грудня 2016 15:25
Відома волонтерка Гайде Різаєва зробила шокуючу заяву щодо перебування в полоні народного депутата України Надії Савченко.

Під час прес-конференції «Надія Савченко: герой чи зрадник» волонтерка запевнила, що насправді Савченко ніколи не була в полоні і в’язниці, а також не голодувала, а все це можна назвати добре спланованою політичною акцією.

Про це повідомляє інформує еizvestia.com.

«Що нас сюди всіх привело? Звісно ті псевдогерої, з якими ми зіштовхуємося на сьогоднішній день… Оскільки я сама побувала в полоні, зауважу, що так, як поводила себе Савченко в полоні, апріорі недопустимо так себе поводити в полоні людині, яка знаходиться на непідконтрольній частині України: ходити в футболках із тризубом, викрикувати у залі засідання «слава Україні» тощо», – стверджує Різаєва.



Нагадаємо, волонтерка Гайде Різаєва, яка возила допомогу полоненим українським солдатам, сама двічі потрапляла в полон до бойовиків. За її словами, після звільнення вона схудла на 40 кг, а її батько, який думав, що вона загинула, помер від інфаркту.

«Людина, яка перебуває в полоні, єдине, що може зробити – будь-якими способами боротися за своє життя, бо вона беззбройна. Усі ми тут не діти, і я думаю, що розуміємо, що полон – страшна річ насправді», – наголосила вона.

За словами волонтерки, коли Савченко їздила на судові засідання по українських політв’язнях, у Москві вона зустрічалася з Болотовим (Валерій Болотов – перший ватажок «ЛНР»).

«Нині Болотов усіляко намагається потрапити в Луганськ і усунути Плотницького (був ватажком «ЛНР» перед Плотницьким із 18 травня по 14 серпня, у полон Савченко потрапила 17 червня 2014 року). У мене є переписка з людьми, які так само займаються обміном поранених, але це терористи, що просили номер телефону Надії Савченко. Просто за велінням долі вийшло так, що з цими людьми, які затримували Надю, у цих людей я знаходилася в полоні. Це так званий батальйон «Зоря», створений Плотницьким. Я готова передати свою особисту переписку у Facebook», – заявила Різаєва.

Крім того, вона підкреслила, що Савченко потрапила у полон озброєною, і «якимось чином протистояти своєму потраплянню в полон, вона для цього нічого не робила. Щодо цього моменту нині ведеться кримінальне провадження».

Також вона розповіла, що «з її тяжкої руки у них з’явився номер Наді Савченко і з цими людьми вона пізніше зустрілася».

«Про що вони говорили? Чому Надія Савченко не повідомила про це СБУ, будучи депутатом, маючи доступ до державної таємниці, як людина може приїжджати на непідконтрольні Україні території та вести переговори з бойовиками, які їх в принципі ніхто не делегував», − зауважила активістка.

«Чому Надія, так люблячи Крим, бореться за політв’язнів «ДНР» і «ЛНР», чому вона жодного слова не говорить про те, що у нас є політв’язні, яких кожного дня затримують у Криму, які там зараз гниють і знаходяться або у психлікарні, або у СІЗО?», − підсумувала Різаєва.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю виданню "Факти" волонтерка і член координаційної ради Майдану Гайде Різаєва, яка багато місяців провела в полоні у бойовиків "ЛНР", звинуватила Надію Савченко в лицемірстві, після того як написала Надії відкритий лист в мережі «Фейсбук»:



"Мене дивує, що ні в уряді, ні в пресі не досліджувалося питання про те, яким саме чином українська льотчиця Надія Савченко потрапила в полон. Мені говорили, що, намагаючись її врятувати, загинули 17 десантників. Сама ж Надя залишилася цілою і неушкодженою. І чомусь при своєму голодуванні, яке тривало 83 дні, вона повернулася в Україну такою ж здоровою і енергійною", - обурюється Різаєва.

"Ну і в мене питання: як Наді дозволили виходити на судові засідання у чистій білій футболці з тризубом і виспівувати українські пісні? На моїх очах сепаратисти сокирою відрубали хлопцеві руку за татуювання на плечі у вигляді герба України. Якби Савченко не потрібна була Росії, її за набагато менший вияв патріотизму просто вбили б на місці. Я була в катівнях "ЛНР", пройшла тортури, тому точно можу сказати: те, де була Савченко, - це не полон, а політична акція", - заявила вона.

Різаєва розповіла, що після анексії Криму вона втекла в Україну, як волонтер допомагала українським військовим на фронті. Вона двічі була в полоні - в перший раз у бойовиків "ЛНР", другій у росіян - в так званому "міністерстві держбезпеки" в Луганську. Вперше потрапила в полон в липні 2014 року.

"Більше двох тижнів нас тримали в підвалі, постійно били, катували, палили недопалками. У мене до цих пір на руках і ногах шрами від опіків. Не годували, воду дали лише на третю добу, коли всі вже знемагали від спраги. Мені, жінці, через скуті наручниками руки доводилося ходити по нужді під себе. Крім того, мене і Сергія Захарова вивозили в Росію на продаж. Це не було психологічним цькуванням, "страшилкою". Бойовики всерйоз вели з кимось переговори, обговорювали ціну, висували якісь умови. Зрештою, повідомили, що доля Захарова (інший полонений) вирішена, а мене, якщо пощастить, заберуть в повії", - поділилася Різаєва.

Гайде Різаєва раніше також повідомляла про те, що Надія Савченко знаходиться в тісних стосунках з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Також кримчанка звинуватила Савченко у відкритій проросійській діяльності в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
Ага Показати IP 20 Грудня 2016 15:37
по цій Гайде точно видно що вона ніколи не голодувала а Савченко була худюща коли в москалів сиділа
Микола до Ага Показати IP 22 Березня 2018 20:28
А ви що бачили Гайде після полону?
Лев до Ага Показати IP 7 Квітня 2018 16:47
Ага, вона була така худюща-худюща, та с такою ж...ою! Після 83 днів голодування ви бачили людей с такою ж....ою? Ні , вона ні диверсан, ні агент, вона просто самозакохана дура, яку користають всілякі медведчуки, болотови, тимошенко і пр. , як хочуть. Треба забути про неї. Суд дасть оцінку цій
хайнц Показати IP 20 Грудня 2016 15:37
і де ти раніше була зі своїми заявами, коли це рік часу по кожному каналу ТВ показували!?
до Ага . до хайнц Показати IP 20 Грудня 2016 16:17
Ви якоі статі? що так добре знаєтесь на полоні.
корінний лучанин Показати IP 20 Грудня 2016 16:56
"Світовий таблоїд" коли ви перестанета писати "думку" різних .... Високоінтелектуальних?не забивайте сміттям "мозок".
ВВ до корінний лучанин Показати IP 20 Грудня 2016 17:24
А ти ведешся лише на відомих полонених? Так от їх напевно там немає, бо сидять там прості хлопці і жінки з різних сіл і міст. Тому не говори х...ні. На рахунок Савченко, вона дійсно щось робить, але схоже, що це не в інтересах України...
корінний лучанин до ВВ Показати IP 20 Грудня 2016 18:36
Я не "ведуся"я воду.
вовчик Показати IP 20 Грудня 2016 17:59
За*їбала ця с..ка Савченко, скільки про цю бл... можна говорити. До нас вчора Миколай прийшов в 6.00. 5/200 і 6/300. Класні подарунки дітям під подушку. А Ви все Савченко Савченко. Як на мене краще б там і зд*хла.
Вася Показати IP 21 Грудня 2016 02:49
ШО ??! знову зрада??! ХТО??! ДЕ ??! Та , бл..! коли ж уже??! Ой лишенько....
погляд з-за бугу. Показати IP 23 Грудня 2016 13:16
ви, українці, ніколи не порозумнішаєте. Вами як телятами маніпулюють всі і навіть оця недобита героїня. Представники вашої влади хворі на розкрадання. А хворі роблять під себе, у політиці це закони приймають під себе. Савченко це пішак, який завжди може, і піде, в розхід коли це буде потрібно господарю. Савченко - політичний клоун.
тетяна Показати IP 26 Грудня 2016 10:57
Гайде.... ах ти....аферистка... Ще та... і з тої самої Ко що і савченко... Який полон, про що ви брешете!? Були у своїх,так би мовити. Бо немає ніяких терористів і бойовиків,всі угрупування, на так званих окупованих територіях, перебувають під контролем нині діючої злочинної влади попереднико-послідовників всіх часів.Як і самі території .... Нею і були створені... Такі собі спецпідрозділи МВС в тісній співпраці ЗСУ, СБУ і звісно ж- місцевого криміналітету.... А що гайде,.що руна...тобто пуля...тобто перший номер після тимошенко... злочинниці просто ..зрадниці України,прислуга у такоїж злочинної влади... Разом з нею,частина її... виконують покладені на них обов,язки....
11 до тетяна Показати IP 30 Грудня 2016 20:08
Повністю згідний.
лл до 11 Показати IP 20 Березня 2018 16:03
Адвокат народного депутата Украины Надежды Савченко Марк Фейгин проведал свою подзащитную в тюрьме в Новочеркасске. Марк Фейгин (один из лучших и высокооплачиваемых адвокатов Укр-ны) врал? Может, кремль ему бабло заплатил,чтоб соврал? Лично ВВП?
Лев до лл Показати IP 7 Квітня 2018 17:13
Марк Фейгин (один из лучших и высокооплачиваемых адвокатов Укр-ны)? України???!!! Москаль, вчи матчастину.
Анонім Показати IP 28 Грудня 2016 10:50
Поза сумнівом, Савченко є завербованою ФСБ Росії.
Вадя до Анонім Показати IP 20 Березня 2018 11:13
Надеждой Савченко можно легко манипулировать. Об этом заявил психолог Валентин Ким. По его словам, сама Савченко является плохим манипулятором, однако она идеальная жертва для манипуляций.
Микола до Анонім Показати IP 22 Березня 2018 20:47
А я маю сумніви у тому що вона завербована фсб. Швидше за все вона була добре оброблена людьми медведчука. Бо те що вона каже в ефір одне до одного співпада із словами "добродєятєлєй" украінского вибора. Савченко немає достатнього досвіду у політичних інтригах але має великий протестний потенциал і це використали пропутінскі пройдохи на шкоду українській державі. Для мене особисто авторитетом є державник Ярош що аналізує наслідки дій своїх побратимів по боротьбі за визволення України.
Проходив поряд до Анонім Показати IP 1 Квітня 2018 12:18
А чого ж ти сам , якщо так все знаєш, не пішов вербуватися ? Хороші б гроші отримав ! Коли вже українці порозумнішають ? Кожного місяця контрабанда через лінію розмежування приносить ОДИН МІЛЛІАРД ДОЛЛАРІВ ! ВЛАДІ !!! А ЛЮДИ ГИНУТЬ, УКРАЇНСЬКІ СОЛДАТИ ГИНУТЬ ! А Україна просить у МВФ ДВА і каже , що вирішить всі проблеми ! А тут у місяць - ОДИН МІЛЛІАРД ! Тому правильно Надія говорить , ця влада НІКОЛИ ВІЙНУ НЕ ЗАКІНЧИТЬ ! Ця влада тримає українців за бидло, кров'ю якого можна вигідно торгувати, а на виторговані гроші відпочивати на Мальдівах, Сейшелах, у Дубаях, як Жебрівський, за 1000 долл. за добу це тільки готель коштує !!! МАЄ ПРАВО, каже !!! А ви, БИДЛО, маєте право тільки помирати ! Від війни, від ціни на газ, від відсутності медичного обслуговування, коротше від "реформ" цієї влади ! А на вашій крові ці мерзотники у владі жиріють, брешуть, купують собі вілли , як авакови, крадуть гроші на рюкзаках, а ви, бидло, віддавайте життя за них в АТО , залишайте жінок вдовами, дітей сирітами... Продовжуйте, поки всіх вас не винищать . Саме за це ж полягла небесна сотня !? Щоби через ЧОТИРИ РОКИ Луценко БРЕХАВ українцям про розслідування? Щоб Педро Мальдівський ЗАЛИШИВ ВОЮЮЧУ КРАЇНУ І ПОЛЕТІВ НА МАЛЬДИВИ !? ЙДЕ ВІЙНА, А ВІН ЗАМОРИВСЯ !? А ХЛОПЦІ В АТО , ЩО ВІДДАЮТЬ СВОЇ ЖИТТЯ , ВОНИ ЩО, ВІДПОЧИВАЮТЬ НА ФРОНТІ !?!?! Щоб в Україні не було правосуддя, а було КРИВОСУДДЯ ? І тут всі розумні, обговорюють, яка Надія і така і сяка ! А ВИ ВСІ ЯКІ !? ЛЕЖИТЕ НА ДИВАНАХ І РОЗУМНІЧАЄТЕ ! НА ФРОНТ ІДІТЬ, ПОНЮХАЙТЕ, ЧИМ ВЕРБОВКА ПАХНЕ !!! Тільки НА ФРОНТ, а не в СБУшні сауни, що за 30 км від фронту, як ота "волонтерка" ! СЛАВА УКРАЇНІ ! ГЕРОЯМ СЛАВА ! УКРАЇНА - ПОНАД УСЕ !
андрій вьюга до Анонім Показати IP 3 Квітня 2018 15:35
В те що тут написано, навіть якщо це припущення, вірю стовідсотково.=
Богдан до андрій вьюга Показати IP 4 Квітня 2018 10:53
А що тут дивного?ми і є бидло, франція була завжди німеччина була....а україна коли була????
Тимофій Показати IP 11 Січня 2017 16:44
Шкода, але схоже таки що Надія Савченко або свідомо грає на руку московофашистії, або гебешники трохи дослідили її і викоростовують її поза її свідомістю. Потрібен діагноз лікарів психіатрів і спеціалістів в галузі гіпнозу. Дійсно нікому з українських політвязнів в масковії не давали стільки прав і піару по телеканалах, як Надії. Боюсь, щоб вона не накоїла чогось серйознішого
даЯэто Показати IP 16 Березня 2018 08:37
тааак. еще один герой. или ХЕРоиня? сколько вас будет питриётов? питриётов, обсирающих друг друга, уничтожающих свой же народ? кто вм так хорошо платит, что так хари наедаете? ааа. это вы с "ГОЛОДУ" так пухнете
Валентина Показати IP 16 Березня 2018 20:36
Чому тільки тепер, коли на неї почалось цьквання всі почали її поливати брудом. А де ви були раніше. А завтра виявиться що ви теж агент Кремля. Гидко вас слухати. Ви виконуєто замовлення
Ніка Показати IP 17 Березня 2018 10:57
Не тільки зараз, а й раніше, всі обговорювали голодування савченко:чому вона після скількох днів голодування не померла,(що мало би статися фізіологічно), а виглядає після полону як після курорту.По-друге:знеможена, вона зразу приступила до роботи в парламенті,в той час як інші полонені проходили медогляд, реабілітацію, СБУ. Чому відповідні служби не зайнялися конкретно розслідуванням всієї діяльності Героя України!
Зіновій Показати IP 18 Березня 2018 00:33
Чуйте..у москалів вибори пішли.що, путлер здох? Треба іншого? Якщо не здох, тонашо вони по урнах довбняться?
Микола Показати IP 18 Березня 2018 16:02
Я не знаю сиділа Надія,чи ні ,але за неї віддали двох упирів і час показав що даремно...
куку Показати IP 19 Березня 2018 09:24
погляд з-за бугу, українці якраз розумні і відмовляються танцювати під дудку заходу - тому їх захід і нищить, маніпулюючи цими тупими, зажерливими свиньми, яких пустили в город, от вони і бісяться. то ви ніколи не порозумнішаєте - лижете п**ду всяким проституткам, яким все мало і мало: і ніколи не буде достаньо, бо дуже великі захцянки і ті хочуть, щоб українці на них працювали
Влад Показати IP 19 Березня 2018 19:44
Во первых никакая она не летчица. Кроме того, думаю все было гораздо прозаичнее. Сразу после попадания в плен она согласилась сотрудничать с оккупантами, ну а далее фсб уже сделало все что мы видели. А сейчас где-то на лубянке лежит папочка с условным наименованием "агент гадя".
микола до Влад Показати IP 28 Березня 2018 10:22
в полон вона не попадала а вся ця картина це сценарій ГРУ РФ і її адвокат це також герой вибранний на цю роль працівниками ГРУ РФ це добре видно з перших сцен зйщмок в так називаємому полоні але нашим упирям при владі та в правоохороньній системі цього не видно, вони допустьять до неї того Російського адвоката який начебто боровся та захищав її в РФ щоб пудрить мізки нашій феміді в якій мізки працують тільки на отриманьня хабаря а садить вони вміють тільки простих громадян в яких коштів хватає тільки на виживаньня а тінших можновладців відпускають під заставу або розглядають справу до самої смерті обвинуваченного як з справою Януковича а потім закриють її а награбованне залишиться у його родині чому так, та тому що закони пишуть такіж хапуги та зрадники держави.
Вадя Показати IP 20 Березня 2018 11:02
Да, чомусь СБУ прогавило надьку, хоча тепер уже очі у всіх відкрились на цю медведчуковську шл?ондру. Чомусь всі ці факти раніше не помічались. Да, ловко розвела усіх надька!
Патріот Показати IP 21 Березня 2018 17:30
Що ця савченко витворяла в Іраку. Є фото де на майдані вона за озброєною беркутнею стоїть. Є підозра що й хлопців наших постріляла коли перейшла до рашистів. Зараз з медведчуком водиться. Або її посадити пожитєво, або поміняти на наших хлопців, які в полоні у рашистів.
вольт Показати IP 22 Березня 2018 11:15
Все кто побывал в плену потенциальные предатели!Отдали медали...отдайте и деньги (30 тех сребренников)
*** до вольт Показати IP 8 Квітня 2018 10:43
А что ж вы так про своих-то?)))или заранее знаете,что вы все трусы и предатели?и иначе быть не может?по себе судите?
вольт Показати IP 23 Березня 2018 21:13
По плюсам и минусам будет видно сколько их (предателей )а сейчас обиженных тупо сдавшихся с оружием в руках предателей ИСКЛЮЧЕНИЕ_БЕсСОЗНАТЕЛЬНОЕ СОСТОЯНИЕ!!!
Виктор Показати IP 28 Березня 2018 16:28
Страно выходит, что кроме Савченко из пленных, никто так ярко не освещался на ТВ и радио... Жаль Крысу поменяли на двух убийц... какой равный размен, интересно кто это лобировал и осуществил?
олег Показати IP 30 Березня 2018 20:58
А Гайде Різаєва не повідомляла на скільки у Савченко тісні стосунки з Віктором Медведчуком??? Такої бредятіни я ще ніде не читав!!! Навіщо таке зовсім писати??? А саме головне з якою метою???
Вася Показати IP 31 Березня 2018 14:35
коментар було видалено
Буль Показати IP 31 Березня 2018 15:11
Когда она попала в плен мне это просто понравилось всю колону расстреляли а она чудо киборг без ранений чистенькая вся на экране появилась
Я Показати IP 3 Квітня 2018 13:35
Для мене Савченко не більше як проста військова на якій ФСБ Росії відпрацьовує у тому числі психозондування та подальшу психокорекцію,- але для мене вкрай важливо чи може цьому протистояти СБУ - поки що не дуже. Я повірю що може коли аналогічні піддослідні будуть закинуті в Росію нашим СБУ, а РФ буде мати з ними вели кий клопіт . А поки що нам треба надіятися що наша держава і люди не такі глупі як їх уявляють росіяни, і зможуть цьому щось протипоставити.
Володимир Показати IP 6 Квітня 2018 00:07
Та це для тебе так. Овца
Xxx Показати IP 6 Квітня 2018 09:17
Шкода що Савченко не кинула пару гранат втіх доларів брехливих...
KosHara_like Показати IP 7 Квітня 2018 00:57
Стыдно что Савченко родилась в Украине и изменяет своей родине! Для меня это также как ножом самостоятельно кого-то убить! За такое надо на пожизненное садить в тюрьму!
ШАМАН Показати IP 7 Квітня 2018 13:30
Два раза была в полоне ??? Так ты же ДВАЖДЫ завербованый агент кремля служащий ФСБ под прикрытием "Волонтёр" ;) !!!
Наблюдатель Показати IP 10 Квітня 2018 09:30
Задайте себе вопрос, а кому это выгодно? И всё сразу становится на свои места, Торчат уши нашей барыжной власти и её посипак - наших продажных спецслужб.
Шурик Показати IP 15 Квітня 2018 05:52
Савченко офицер украинской армии, поэтому и плен другой, женевская конвенция действовала. А вот почему Гайде, жительницу анексированого Крыма, не посадили в рашинскую тюрьму вопрос гораздо интересней. Она как гражданка России, по их законам, должна была быть не выдана Украине а сесть за госизмену в тюрьму. Так кто тут агент ФСБ, скорее эта Гайде. Во время Второй мировой, граждан аннексированных Чехии и др., попавшихся в плен немецкой армии не отправляли в концлагерь а расстреливали, они считались изменниками по законам Рейха. Такой же закон и в Рашке есть, почему не сработал, кто не дал ГРУ или ФСБ ?
Адекватный Показати IP 27 Травня 2018 18:37
Есть видео на Ютубе где эта Гайде обнимается и целуется в дёсна с ополченцами.....так что делайте выводы сами......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus