USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ не дозволила Луцькраді розкидатися бюджетними мільйонами

8 Червня 2014 09:02
Департамент ЖКГ Луцької міської ради збирався укласти заздалегідь збиткові угоди на 11 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області у п’ятницю, 6 червня.

Начальник УСБУ у Волинській області Володимир Мельникович пояснив специфіку роботи управління у боротьбі зі злочинами, пов’язаними з витратами бюджетних коштів.

Він повідомив, що діяльність їх відомства окреслена правовою колізією. Річ у тім, що згідно з діючим кримінально-процесуальним кодексом України СБУ не має права розслідувати злочини, які уже скоєні. Служба безпеки проводить лише заходи, спрямовані на попередження злочинів. Робота з вчиненими злочинами – прерогатива контролюючих та правоохоронних органів.

«Законодавством розслідування злочинів не віднесене до компетенції СБУ. Зважаючи на це зусилля Служби були спрямовані на вжиття превентивних заходів, недопущення нанесення шкоди. Ми маємо правову колізію. Як завдання боротьба зі злочинами у бюджетній сфері виписана, як підслідність ми її не маємо. Оскільки не маємо підслідності, то й оперативно-розшукові дії не можемо проводити», - пояснив він.

Однак ці обмеження не заважають, стверджує Володимир Мельникович, попереджувати злочини, пов’язані з розтратою бюджетних коштів.

Так, цього року працівники УСБУ у Волинській області виявили ряд передумов до порушення законодавства у сфері державних закупівель. У зв’язку з цим розпорядники коштів відмінили торги на суму близько 30 мільйонів гривень.

Зокрема департамент ЖКГ Луцької міської ради, після інформування Службою безпеки України, відмінив 6 тендерних закупівель за бюджетні кошти на збирання безпечних відходів, непридатних до вторинного використання. Таким чином, стверджує він, не допустили укладання заздалегідь збиткової угоди на 11 мільйонів гривень.

Також у кількох райдержадміністраціях області безпідставно намагалися провести скорочену процедуру торгів. Адже скорочені торги можуть проводитися лише за умови нагальної потреби придбання товарів - такої в цих випадках не було.

Крім того, підрозділи СБУ Волині виявили і задокументували ознаки злочинів, пов’язаних з використанням бюджетних коштів. Згідно з цими матеріалами органи міліції відкрили 2 кримінальні провадження щодо безпідставних витрат. Йдеться про розтрати бюджетних коштів на ДП «Волиньторф» і ДП «Волиньвугілля».

Нагадаємо, днями стало відомо, що на ДП «Волиньторф» працівники Держфінінспекції під час перевірки виявили розтрат на 137 тисяч гривень.

Також Держфініспекція встановила, що колишній директор ДП «Волиньвугілля» Анатолій Заболотний виписав собі премії на суму 267 тисяч гривень. Решті ж працівникам підприємства – службовцям та інженерним працівникам виписали 623 тисячі гривень премії. До слова, директор «Волиньвугілля» довгий час перебував на лікарняному. Ті, хто його заміщав на період хвороби, теж себе не образили – за цей час наступники понавиписували собі премій на 137 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
місцевий Показати IP 8 Червня 2014 10:06
Когось винного посадили чи на лікарняних відлежаться?
Вася до місцевий Показати IP 8 Червня 2014 10:35
Ерема вже в друзьях у Порошенка, придется СБУ извинятся перед пацаном
Волинь Показати IP 8 Червня 2014 12:58
Романюк скоро похудає , закінчиться хліб з маслом.
правий сектор Показати IP 8 Червня 2014 13:48
З цього випливає що три роки СБУ і всі органи кришували незаконно проведіні тендери по вказіці перших керівників області а це десятки а може сотні мільйонів гривень коли тут ми почуєм якусь інформація чи це буде тягнутись до тих пір поки не буде люстріції СБУ і всі тих хто проводив і кришував фіктивні перевірки
Жкг Показати IP 8 Червня 2014 15:36
Бред сивої кобили... Пане сбу ідіть на схід!!!!
Лкс Показати IP 8 Червня 2014 16:01
Пане голово інформую Вас що департамент жкг що до відміненого тендера по збору твердих відходів на 8 млн першу інстанцію програли, а другу поки ні!!!!! Ото буде сміху як апеляція підтримає рішення першої!!! P.s лист підписаний сбу на жкг окремо надішлемо в редакцію(копію).
л Показати IP 9 Червня 2014 07:57
Приклад того як І СБУ хоче навіть і зараз пропіаритись щоб не забрали на схід типу щось на місцях робим а це виходить блеф
анжела Показати IP 9 Червня 2014 11:12
На мою думку це лише розпорошення сил......сбу має воювати на сході а не на заході........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus