USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ просять дослідити, які канали дивляться в поліських районах

18 Вересня 2015 12:33
Здійснити моніторинг телевізійного продукту, який транслюється на Волині, просять депутати облради.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 36 сесії Волинської обласної ради вчора, 17 вересня.

Депутат облради, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик звернувся до начальника УСБУ області та голови облдержадміністрації щодо належного наповнення інформаційного простору.

Йдеться, зокрема, про те, що в поліських районах фактично відключені українські телеканали. До прикладу, громада селища Цумань Ківерцівського району переймається тим, що там працюють всього 2 україномовних телеканали. Зрештою, в більшості поліських районів простежується засилля російськомовного інформаційного продукту.

Відтак, депутат звернувся з проханням здійснити моніторинг та надати співвідношення українського та російського мовлення, яке транслюється на території області. Ці матеріали він пропонує розглянути на засіданні консультативної групи з питань інформаційної безпеки при облраді. Депутати підтримали згаданий запит.

Нагадаємо, в регіональній угоді, підписаній Україною в Женеві у 2006 році, йдеться, що з червня 2015 року Україна повинна повністю перейти на цифрове телебачення, навзамін аналогового. Однак, пояснювали свого часу фахівці, якщо аналогове телебачення вимкнути, то на 35% волинської території телебачення не буде взагалі через відсутність покриття. А там, де є покриття, волиняни заради телебачення будуть змушені купувати недешеві приймачі з декодерами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ого Показати IP 18 Вересня 2015 13:22
Зомбоящики ще погано працюють?
Анонім Показати IP 18 Вересня 2015 14:10
пирожик сам б**ло малограмотне і другім пропонує б**лом бути
Ку Показати IP 18 Вересня 2015 14:23
Депутат пий зеленку на тощак а то вава сама не загоїться.
Депутат до Ку Показати IP 20 Вересня 2015 12:07
Вава у вас у голові бо ви мене вибрали і виберете ще раз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus