USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська облрада «взялася» за інформаційну безпеку

30 Травня 2015 14:07
Депутати обласної ради хочуть формувати в регіоні якісну інформаційну політику. У зв’язку з цим вони створили Консультативну групу з питань інформаційної безпеки при Волинській обласній раді.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради, 28-го травня

Згідно з положенням про новостворену структуру, Консультативна група є дорадчим органом, утвореним з метою напрацювання пропозицій щодо вдосконалення державної інформаційної політики на теренах Волинської області.

Вона ставить собі за мету удосконалювати інформаційну політику в області, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму від 10.07.2014 № 1/6, від 18.09.2014 № 2/3.

Також на цей дорадчий орган покладають певні обов’язки. Серед них - подолання державного та правового нігілізму, соціального споживацтва; формування шанобливого ставлення до української мови, культури, історії; протистояння інформаційним провокаціям з боку недружніх держав та антиукраїнських громадських, політичних утворень; сприяння виробленню належних знань щодо сучасних ринкових принципів господарювання, поважного, реалістичного ставлення до освіти та запобігання корупції, в тому числі політичній.

Щодо завдань групи, то вона зобов’язується вносити пропозиції для удосконалення державної політики у сфері інформаційної безпеки, напрацьовувати механізми протидії негативним інформаційно-психологічним впливам та системи оперативного інформування журналістів з актуальних соціально-політичних питань сьогодення.

Також Консультативна група має своєчасно обговорювати в широких колах громадськості політичну та соціально-економічну ситуацію в області, актуальні внутрішньо- та зовнішньополітичні проблеми, розробляти і вносити за результатами такого обговорення відповідні пропозиції до органів влади у Волинській області, розглядати проекти рішень обласної ради з питань суспільного життя області, вносити пропозиції щодо розроблення проектів таких документів.

Обов’язки організації роботи Консультативної групи поклали на першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика.

Зауважимо, що учасники Консультативної групи здійснюють свої повноваження на громадських засадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Якщо Показати IP 30 Травня 2015 20:29
Пиріжки будуть керувати то буде біда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus