USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У волинян – ягідні «жнива». ВІДЕО

7 Липня 2011 12:40
На Волині у розпалі сезон збирання і заготівлі чорниць: тут працюють тисячі заготівельних пунктів та десятки підприємств.
Цьогоріч вартість чорниць зросла у середньому на чверть – до 21 гривні за кілограм. Якщо до лісу йти всією родиною і збирати зранку до вечора, щодня сімейний бюджет можна поповнити на 1000 гривень, - йдеться у сюжеті ICTV.
За сезон лише в одному районі заготовляють дві тисячі тонн чорниць. У кожному селі створюють тимчасові приймальні пункти. Звідти доставляють ягоди на підприємства.
Після лабораторних тестів на радіацію після очищення і заморожування їх везуть переважно за кордон: у Польщу, США, Японію.
Утім і в Україні зросли закупівлі.
Нелегальні приймальні пункти чорниць вистежують. Заготовляти ягоди можна лише з офіційним дозволом.
«Частина людей офіційно працевлаштовані в комерційних структурах – по договору підряду працюють над заготівлею. Фактично ті люди, що збирають, не платять до бюджету нічого, ні до пенсійного фонду. Вони не працевлаштовані», – каже голова Маневицької райдержадміністрації Микола Миронюк.
Волиняни на чорницях заробили вже 700 тисяч гривень.
У заготівельному підприємстві працюють від 100 до 200 людей.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Grisha Показати IP 8 Липня 2011 11:49
Везуть в США чи Японію)) Ні одна українська фірма ніколи в житті не відправляла у такі дальні края) З нашою корупцією на волині, скоро взагалі вся Українська ягода буде перероблятися на підприємствах Рівенської або Львівської області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus