USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Селянин на Волині руйнує довгоочікувану дорогу

26 Листопада 2013 22:15
Мешканець села Сокиричі Ківерцівського району викопав 10-метровий рів глибиною в 2 метри обабіч нещодавно відремонтованої дороги. Така споруда загрожує зруйнувати асфальтове покриття, на яке дуже довго чекали селяни.
Місцева влада не може вплинути на «бунтівника», а мешканці вирішили звернутися до редакції, інформує видання «Волинь-нова».
«Тривалий час у нас не було доброї дороги. Та нещодавно на її ремонт держава виділила великі кошти, і вже маємо нове покриття. У жовтні житель нашої вулиці Микола Люшук за метр від проїжджої частини самовільно викопав рів глибиною 2 і довжиною 10 метрів. Від цього дорога, яку ми так довго чекали, почне руйнуватися. Чимало діток ходить до школи та в дитячий садок, і ми переживаємо за їхнє життя, адже та канава — над самою дорогою», - йдеться у повідомленні людей, які живуть на вулиці Молодіжна.
Сільський голова Євгенія Мацюк розповідає, що чоловік викопав ту канаву 12 жовтня.
«Місцева влада миттєво відреагувала й офіційно, у письмовій формі, вказала йому на порушення чинного земельного законодавства. Ми порекомендували засипати канаву і зробити все так, як було», розповідає вона.
Спершу, з її слів, Микола Люшук сприймав зауваження агресивно. Лише після розмови із заступником голови райдержадміністрації Миколою Вашкевичем, почав засипати рів й укріплювати стінки лозою.
Сам селянин каже, що викопав той рів, аби захистити своє обійстя від паводку.
«Навесні у мене навіть у хліві стояла вода! Треба ж якось рятуватися… А люди хай скаржаться, їм не вгодиш. І сусіди є різні: одні – добрі, другі – погані. Що мені робити, коли раз у раз підтоплює всю садибу?», - каже Микола Люшук.
Як з'ясувалося, Сокиричі розташовані в низині, і час від часу село потерпає від паводків. Але сільський голова запевняє, що торік прочистили меліоративні канави над дорогою до кладовища за кошти, які виділила районна влада, тож боятися підтоплення не варто.
Перший заступник голови Ківерцівської районної державної адміністрації Микола Вашкевич повідомив, що чоловіка зобов'язали засипати канаву.
«Наскільки мені відомо, минулого тижня господар уже привіз дві машини землі. Крім того, рів потрібно обкласти дерном і все зробити так, як воно було раніше», - зазначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus