USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сенатори просять Трампа надати Україні $250 мільйонів

4 Вересня 2019 11:23
Двопартійна група сенаторів звернулася до адміністрації президента США з проханням виділити Україні обіцяні $250 млн допомоги у сфері безпеки.

Відповідне звернення виклали у листі главі президентської адміністрації Міку Малвані сенатори-республіканці Роб Портман, Рон Джонсон і демократи Джин Шахін, Дік Дурбін, Річард Блюменталь. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України та має постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми наполегливо закликаємо вас доручити міністерству оборони негайно виділити ці кошти», – йдеться у листі.

«Фактично Україна продовжує щодня воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, і понад 10 тисяч українських солдатів і цивільних осіб загинули в цій війні», – пишуть вони.

За їхніми словами, допомога США у сфері безпеки вже допомогла «переламати перебіг цього конфлікту».

Вони зазначають, що необхідно продовжити забезпечення захисту «суверенної території цієї молодої країни».

Як зазначається, лист сенаторів надійшов після того, як видання Politico з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації повідомило, що президент США Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, в рамках якої Вашингтон має намір додатково виділити $250 млн.

На 2019 фінансовий рік законодавці виділили Україні $250 млн допомоги у сфері безпеки, включаючи гроші на озброєння, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес США виділив $50 млн на озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus