USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Серед «сердечників» найбільше інвалідів

18 Квітня 2011 14:26
Кожен третій волинянин до 39 років – інвалід.

Про це повідомив 18 квітня заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, начальник управління соціального захисту населення Олександр Жураківський під час спільної наради обласного центру зайнятості та управління охорони здоров’я облдержадміністрації, - пише ВІП.

Серед основних захворювань, через які людям дають інвалідність - хвороби, пов’язані з системою кровообігу – розповів головний лікар Волинського обласного бюро медико-соціальної експертизи Григорій Вдовенко.

Також він зауважив, що останні дев’ять років більшає інвалідів дитинства. Здебільшого це люди з розладами психіки та поведінки.

Серед членів бюро медико-соціальної експертизи немає реабілітологів, - нарікає Вдовенко. За його словами, це мають бути кваліфіковані люди, які складатимуть індивідуальні програми реабілітації. Натомість зараз цим займаються його колеги, причому безоплатно та «в ущерб терміну для огляду хворого чи інваліда».

Крім того, головний лікар бюро медико-соціальної експертизи вважає, що за умови якісної реабілітації меншатиме людей, які мають інвалідність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus