USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахраї у Луцьку вдають з себе правоохоронців

8 Серпня 2014 13:17
Не зважаючи на постійні застереження міліції, громадяни усе ж таки продовжують вірити аферистам. Зловмисники представляючись правоохоронцями, пропонують за певну суму вирішити питання непритягнення рідних людей до відповідальності за скоєння кримінального правопорушення. Про це повідомляє прес-служба волинської міліції.

У Луцьку до 59-річної пенсіонерки зателефонував невідомий та повідомив, що її племінник скоїв дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої травмував людину, за що йому загрожує кримінальне покарання. Щоб «відмазати» родича від відповідальності, співрозмовник запропонував вирішити проблему за певну грошову винагороду. Довірлива жінка, передала незнайомцеві усі свої заощадження, дві тисячі гривень, а коли з’ясувала, що її обдурено, із заявою звернулася у міліцію.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1. ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

- Зловмисники переважно телефонують у нічну пору доби, коли громадяни сплять і не завжди правильно та об’єктивно можуть оцінити ситуацію. Вони впадають у паніку та поспішають виконати будь-які умови зловмисників, аби допомогти близькій людині. Люди не думають, що намагаючись дати хабара, самі стають співучасником кримінального правопорушення, - прокоментував в.о.начальника Луцького МВ УМВС України полковник міліції Ігор Муковоз.

Правоохоронці радять! Якщо ви отримуєте подібні дзвінки, ні в якому випадку не поспішайте виконувати їхні умови, не переказуйте і не передавайте нікому гроші. Якщо вам зателефонували, попросіть представитися, назвати анкетні дані затриманого родича, дату народження. Запитайте, у якому відділі міліції перебуває ваш родич, номер телефону, передзвоніть і з’ясуйте, чи дійсно з вашим близьким трапилась така подія. Обов’язково повідомте про цей факт працівниками міліції.

Працівники органів внутрішніх справ наголошують: найкращий метод боротьби з правопорушеннями – попередження злочину. Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, одразу повідомте за телефоном 102. Тільки у такому випадку правоохоронці зможуть затримати зловмисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
иван Показати IP 8 Серпня 2014 13:34
а кого із себе вдае муковоз?????
уу до иван Показати IP 8 Серпня 2014 14:25
Працює. А ти кого "із себе вдаєш" москалику?
лучанин Показати IP 8 Серпня 2014 14:10
За останій час міліція стала іншою.Можливо воно щось зрозуміли і Муковоз ніби працює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus