USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шацький національний парк може «потонути» у смітті

14 Серпня 2014 07:00
Потужності полігону твердих побутових відходів у Шацькому районі вичерпають свій об'єм наступного року.

Про це під час наради з питань залучення інвестицій в туристично-рекреаційну сферу Шацького району в першого заступника голови Волинської облдержадміністрації 13 серпня повідомив голова Шацької райдержадміністрації Олександр Кусько.

З його слів, важливим є питання добудови другої черги полігону твердих побутових відходів. Взимку на полігон вивозять незначну кількість сміття, проте влітку обсяг відходів зашкалює. Тому об’єм потужності полігону, який мав слугувати ще декілька років, наступного року вичерпується.

«Було б дуже добре співпрацювати з підприємцями, які допомогли б нам з установкою на літній період сортувально-пресувальної лінії для сміття. Картон, папір можна було б запросто спресувати та потім десь використати. У нас немає сміттєспалювальних заводів, але над цією темою треба попрацювати», - зазначив Олександр Кусько.

Його підтримав директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко, який зауважив, що цьогоріч район приймає вдвічі-втричі більше відпочиваючих, тому інфраструктура на території району не забезпечує належний рівень надання послуг усім, хто приїздить. Найбільшою проблемою він назвав відсутність каналізаційних споруд та очисних споруд на озері Світязь, проектно-кошторисна документація яких становить 2,8 мільйона євро. Другою за величиною проблемою він назвав полігон твердих побутових відходів. Так, з його слів, сьогодні потрібно працювати над питанням комплексного роздільного збору та складування і переробки твердих побутових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 14 Серпня 2014 07:30
Всі відходи стікають в Світязь, а озеро з виду всерівно ніби як чисте.
Всезнайко Показати IP 14 Серпня 2014 08:34
А за що гроші збирають на в"їзді???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus