USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку зростають тарифи на вивіз сміття

17 Листопада 2021 15:40
У Луцьку зростають тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами для усіх категорій споживачів. Востаннє тарифи переглядали у 2017-2018 роках.

Про це стало відомо 17 листопада під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, на якому розглянули проєкт рішення про тарифи на послуги, що надаються Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємством «Луцькспецкомунтранс».

Як ідеться в пояснювальній записці до проєкту рішення, тарифи на послуги «Луцькспецкомунтрансу» зростають у зв’язку зі збільшенням витрат підприємства на оплату праці, технічне обслуговування та ремонт автомобілів, а також через зміни графіків вивезення побутових, великогабаритних та ремонтних відходів, що виникли в процесі утворення територіальної громади, відповідно до збільшення відстаней.

Проєкт рішення та розрахунки тарифу розглянуло та погодило Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Для населення витрати на послугу з поводження з побутовими відходами (твердими, великогабаритними та ремонтними) зростуть: для мешканців багатоквартирних будинків із 16,43 гривні до 26,33 гривні на людину в місяць, для мешканців будинків індивідуальної забудови – з 18,51 гривні до 29,72 гривні на людину в місяць.

Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для бюджетних та інших споживачів із захороненням зросте з 72,49 гривні до 114,48 гривні за кубічний метр (для мешканців багатоквартирних будинків і будинків індивідуальної забудови).

Тариф на вивезення габаритних та ремонтних відходів для населення становитиме 600,66 гривні за кубічний метр.

Для бюджетних установ та інших споживачів тариф на послугу з поводження з побутовими відходами становитиме 114,48 гривні за кубічний метр.

Читати ще: Замість гори сміття – озеленена територія і водойма з рибою: що хочуть зробити на полігоні біля Луцька

Нагадаємо, інформацію про неминучий ріст тарифів на вивіз сміття раніше озвучував директор «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк. Він зазначав, що вартість вивезення сміття має коштувати близько 22 гривень із людини на місяць.

Як ми писали, мешканці Луцької міської територіальної громади можуть замовити послугу з вивезення великогабаритного сміття, зателефонувавши на гарячу лінію «Луцькспецкомунтрансу», до сільської ради чи у групу оперативного реагування 15-80.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 15:54
С 18 ноября Беларусь прекращает поставки электроэнергии в Украину "Возможность дальнейшего осуществления поставок электроэнергии в Украину будет рассматриваться белорусской стороной с учетом технических возможностей", - сообщили в Минэнерго.
Ноунейм до Анонім Показати IP 17 Листопада 2021 16:08
І до чого тут твоя копіпаста?
мусор майданний Показати IP 17 Листопада 2021 16:33
Спасибi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus