USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шацький національний парк отримає мисливські угіддя

8 Березня 2016 16:25
Майже 29 тисяч гектарів мисливських угідь терміном на 15 років рекомендують надати у користування Шацькому національному природному парку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 4 березня.

Директор Шацького НПП Віталій Захарко повідомив, що парк має розроблений проект ведення мисливського господарства. Він пояснив, що це не означає ведення полювання – здійснюють біотехнічні заходи тощо. Так, відбувалося засідання епідеміологічної комісії щодо африканської чуми. Рішенням сесій облради попередніх скликань угіддя були надані терміном на 15 років. Торік цей термін скінчився. З боку Волинського ОУЛМГ застережень щодо надання мисливських угідь Шацькому НПП немає.
Загальна площа мисливських угідь становить 28 863 гектари. Територія, що надається як мисливські угіддя Шацькому НПП, з північної сторони проходить по межі Пульмівського лісництва кварталами 7, 8, 9, 10, 11, 12, по береговій лінії озера Пулемецьке, далі кварталами 5, 4, берегова лінія озера Острів’янське, кварталом 2, яка продовжується на схід по дорозі Острів’я – Пульмо до меліоративного каналу озера Мале Чорне з Озера Луки – Перемут. Далі прямує по межі кварталу 3 Пульмівського лісництва, кварталами 48, 49, 50, 15, 16, 4, 1 Мельниківського лісництва, далі державним кордоном з Республікою Білоруссю. Східна частина проходить по межі Поліського та Шацького лісництва ДП «Шацьке УДЛГ», південна сторона – по краю лісових масивів Шацького НПП, в районі села Голядин до села Грабово по межі Шацького лісництва ДП «Шацьке УДЛГ». Західна частина проходить державним кордоном з Польщею та Білоруссю.
Член комісії Борис Бабійчук зауважив, що, відпочиваючи на озері Пулемецькому декілька років тому, був свідком пострілів, які могли бути ознакою полювання на території національного парку. На це Віталій Захарко відповів, що на той час не очолював Шацький НПП, але не заперечує, що подібні випадки могли траплятися. З його слів, торік територію національного парку відвідало на 50% більше відвідувачів, ніж у 2014 році (140 тисяч осіб).

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 8 Березня 2016 16:52
У 21 столітті відстрілювати тварин заради задоволення, це дикунство. Шацький парк пора перетворити в заповідник, з обмеженням будівництва та використання хімії в сг господарствах.
бувалий !!! Показати IP 8 Березня 2016 18:23
Справа в тому що самі "душмани" (так місцеві називають інспекцію парку) кришують браконьєрів які масово виловлюють вугря та іншу рибу на озерах, самі організовують полювання в угіддях парку. Цих покидьків усіх поголовно треба пересадити. Шацький парк це і є природозаповідний фонд і усі обмеження про які пише ДІДО реально там передбачені, але шановні працівники парку уже давно на цьому навчились робити шалені гроші...
іван Показати IP 9 Березня 2016 00:18
це правда.
шачанин Показати IP 9 Березня 2016 00:32
Бачу дідо далекий в цих питаннях,тому що в Шацькому районі немає сільського господарства,звірів у лісі,риби в озерах і ще трохи той гриби прийдеться шукати з лупою.На рахунок мисливських угіддь,то це пан ЗАХАРКО створює "свою заповідну імперію" по відкачці природніх ресурсів.Бувалий ти прав на всі 100%.
Анонім до шачанин Показати IP 9 Березня 2016 08:25
Список господарств ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО "СВІТЯЗЬКИЙ ХУТІР" ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "АРХІТЕКТУРНА МАЙСТЕРНЯ" овочі КОЛЕКТИВНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "СВІТЯЗЬ" ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ "САДІВНИЧЕ ТОВАРИСТВО" овочі ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО "РИБГОСП "ШАЦЬК" ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ВОЛИНЬРИБГОСП" СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО СГ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ПЕРЕМОГА" СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ПРОМІНЬ" СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ПРИОЗЕРНЕ" СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "УКРАЇНА" СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ПРИП'ЯТЬ" СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ )ГОСПОДАРСТВО "ПОЛІССЯ" ФІЛІЯ "РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО - ШАЦЬК" ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ВОЛИНЬРИБГОСП " ФІЛІЯ "ШАЦЬКА" ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ВВ АГРО" СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ЗАПОВІТ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus