USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ще одна країна хоче побудувати газопровід з Росії в обхід України

21 Травня 2018 13:50
У той час, як у Німеччині почали будувати «Північній потік–2», Болгарія заявила, що теж потребує прямого постачання газу з Російської Федерації через Чорне море, адже це буде відповідати вимогам енергетичної безпеки і ефективності.

Про це заявив президент Болгарії Румен Радев в інтерв'ю російській газеті «Коммерсант», передає канал 24.

«Назвемо це «Болгарським потоком». Такий підхід диктується здоровим глуздом і вимогами енергетичної безпеки та ефективності, і не тільки по відношенню до Болгарії, а й Європейського союзу в цілому», – заявив він.

На думку болгарського президента, поставки газу в Європу через болгарську територію є логічним вибором як для Москви, так і для Софії.

Радев додав, що прагнення Болгарії навряд чи відрізняються від намірів Німеччини реалізувати «Північний потік-2».

Передбачається, що після 2019 року Болгарія буде отримувати російський газ через газопровід «Турецький потік», який прокладають по дну Чорного моря. Однак у цьому випадку країні доведеться користуватися транзитом газу через Туреччину.

Нагадаємо, з Росії в Німеччину планують збудувати магістральний газопровід «Північний потік-2», який буде прокладений через Балтійське море в обхід України. Будівництво цього газопроводу різко засудили США, а в Єврокомісії заявили, що він порушуватиме принципи прозорості, недискримінації та рівного доступу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Травня 2018 13:53
Це добре. "Санкції"-це слово для дурних. "Бізнес не знає кордонів".
скептик Показати IP 22 Травня 2018 16:14
ню-ню ... це обернеться екологічною катастрофою. екологи знають про особливість глибоководних шарів чорного моря

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus