USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Що робити волинянам, які отримали повістку у військову прокуратуру, – адвокат

20 Листопада 2015 13:30
Роз’яснення для тих, хто отримав повістку у військову прокуратуру, опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці волинський адвокат Василь Нагорний.

«На телефонний виклик я б не з'являвся, бо ходять чутки, що розвелись злі люди, які дзвонять і представляються військовими прокурорами. Попросіть того, хто дзвонив, надіслати вам повістку», – пише правовик. І пояснює далі:

1. Знайдіть порядного адвоката. 2. Скажіть рідним, що вони на час слідчих дій забули все, що відбувалось з часу мобілізації. Якщо вони хоч здалеку бачать прокурора, міліціонера, то треба пригадати лише дві цифри 6 і 3. Ці дві цифри складають «магічне» число 63, яким позначена стаття Конституції, яка дає право вам не давати покази відносно сина, чоловіка, батька. Попередьте сусідів, що в них на такий випадок не має таких чарівних чисел, але в них погано з пам'яттю.

3. Запишіть цю статтю (63 Конституції) на папірець і, якщо прийшли до прокуратури без адвоката, вийміть його і тицніть слідчому прокуратури, а самі прикиньтесь «німим».

Не ведіться на «душевну» розмову. Їм байдуже, що ви воювали, втратили здоров'я, були нагороджені, вирвались з полону. Так, і кількість осколків у вашому тілі, як часто у вас від тиску йде кров носом та чому ви не спите вночі – слідчих теж не хвилює...

4. Далі – шукайте адвоката. Тільки, наголошую, не за порадою і не за викликом слідчого військової прокуратури.

5. На прохання слідчого надати: характеристики, довідки про склад сім'ї, довідки з нарко- та псих-, медичні довідки, копії наказів, епікризи і так далі – покажіть йому заздалегіть підготовлений папірець, на якому написано слово «КПК» і намальовано «5 пальців» в різних ракурсах. Хай самі шукають, роблять запити, витребовують документи, а не вас ганяють.

Ви своє відповзали під «Градами», а вони гроші за це заробляють!!!», – підсумував Нагорний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 20 Листопада 2015 16:50
П. Нагорному - респект і повага! Молодець , нехай дае Бог здоров"я.!
Опер Показати IP 20 Листопада 2015 20:56
Статтю треба переназвати, правильно звучить так: "памятка дизертиру і зраднику". Наступна стаття: "оголошено мобілізайію - сам під ліжко, а жінку, маму і бабусю на блокування автомагістралі".
111 Показати IP 20 Листопада 2015 22:15
Якби таке радив журналіст - можна було б погодитись... Однак, коли такі речі радить адвокат, який позиціонує себе, як кваліфікований спеціаліст - стає соромно... Соромно за таких адвокатів... Звичайно, простіше давати інтерв'ю, в яких розповідати про свавілля суддів та прокурорів, ніж вчити законодавство та шукати шляхи вирішення проблем.
7,62 Показати IP 20 Листопада 2015 23:51
ОПЕР +111 ,НА ВАШИХ РУКАХ КРОВ НЕВИННО ЗАГИБЛИХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus