USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що робити зі злощасними люками в Луцьку

20 Серпня 2014 19:00
Кришки каналізаційних люків, а особливо їх відсутність – потенційна загроза життю мешканців. Якщо ж ці люки недобре закріплені, то загроза стає ще й прихованою, а тому й удвічі небезпечнішою.

Один з таких люків і став причиною незручностей для читачки Інформаційного агентства Волинські Новини. Жінка, щоправда, не назвала свого імені, та в подробицях описала ситуацію, коли вона ледве не потрапила в халепу. Про інцидент лучанка написала в рубрику Повідом новину.

«Я наступила на люк. Звичайнісінький люк, яких є тисячі на вулицях будь-якого міста. Він був начебто закритий. Йшла собі невимушено, і випадково наступила на цей злощасний люк. Добре, що в мене трішки розвинена реакція. Коли він почав перевертатися, я відскочила, і він знову ж закрився. Відбулося це моментально, і я обійшлася переляком», - пише читачка.

З її слів, той люк знаходиться на тротуарі поблизу піцерії «Беніссімо», розташованої на вулиці Данила Галицького, на повороті до Лютеранської кірхи. Жінка попросила звернути увагу комунальників на це місце.

«Це могло статися з кожним перехожим і добре, що все закінчилося благополучно. А що якби я не відстрибнула? Хто б за це відповідав? Вибачте мене, але це вже халатність людей, які працюють з цими об’єктами», - резюмувала вона.

Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини на власні очі побачив той злощасний люк, і пересвідчився, що він не надто надійно закріплений.

Що робити в таких випадках, пояснює директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький. З його слів, якщо лучани помітили в якомусь місці відсутність кришки каналізаційного люка, чи те, що він погано закріплений, вони повинні повідомити службу оперативного реагування міськради «15-80», або ж департамент.

Він пояснив, що власниками люків є кілька служб у місті. Тож, господарем може виявитися «Луцькводоканал», «Луцьктепло», «Луцькспецкомунтранс», «Луцьксвітло», «Волиньгаз», інтернет-провайдери. У окремих випадках ними можуть бути й приватні особи.

Кожна з цих служб має затверджені графіки перевірки люків, має фахівців, які це перевіряють. Якщо ж на «15-80» надходить повідомлення від мешканців, то на місце виїжджають інженери департаменту, котрі встановлюють, хто повинен відповідати за відсутність люка, чи його недостатнє закріплення. Спершу просять виправити ситуацію усно, а згодом, якщо цього не сталося, письмово.

Відтак, начальник департаменту ЖКГ міськради запевнив, що фахівці подивляться, чий це люк так недобре встановлений і пообіцяв виправити ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
папа Карло Показати IP 20 Серпня 2014 19:54
Тлюки робити деревляні: я вистругав колись Буратіно, а тепер він буде символом Луцька.
Лучанака Показати IP 20 Серпня 2014 20:34
Волинські новини, дякую, що звернули увагу на мій лист. Надіюсь, що надалі з такими ситуаціями ми стикатися не будемо.
Александр Показати IP 21 Серпня 2014 00:40
В Харьков поедьте и посмотрите, как решили проблему пластмассовыми люками. И это при наличии завода Луцкпластмас. Позор!
Волинянин Показати IP 21 Серпня 2014 08:18
ото представник влади пояснив "о всем и не очем". По вул. Єршова біля п'ятиповерхівки навпроти "Електросервісу" прямісінько на перехресті водостічної решітки не має вже більше місяці. Куди вже тільки не звертались.....дарма. Всі кажуть не знають на чийому балансі ця водостічна система та майже всі рекомендують скинутись жителям та придбати рехітку за власні кошти. Оце реалії.
ФигВам Показати IP 21 Серпня 2014 09:22
Что делать, что делать... - на вставки в бронежилеты пустить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus