USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Що вилучили слідчі ДБР на телеканалі «Прямий»

1 Липня 2019 21:12
Правоохоронці вилучили та вивезли з телеканалу «Прямий» основні правовстановлюючі документи його діяльності. Слідчі дії на телеканалі проводилися у рамках розслідування можливих зловживань експрезидента Петра Порошенка під час купівлі-продажу телеканалу.

Про це виданню «Страна» повідомили джерела на телеканалі.

Зауважимо, «Прямий» офіційно належить ексрегіоналу Володимиру Макеєнку, а неофіційно – Петру Порошенку. Про те, що телеканал незаконно придбав колишній президент заявляє Андрій Портнов, який вже звернувся з цього питання в Держбюро розслідувань. На телеканалі на початку заперечували слідчі дії, але потім ДБР цей факт підтвердило.

Серед документів, що вилучили правоохоронці, – статут, реєстраційна карта, довіреності на управління активами каналу, починаючи ще з 2010 року (коли він називався «Тоніс»), договори купівлі-продажу частин статутного капіталу «Тонісу».

Всього з «Прямого» сьогодні вилучили чотири томи документів, які охоплюють період з 2010 по 2016 роки. Це десятки найменувань довіреностей, виписок з реєстрів, рішень господарських судів і багатьох інших документів.

Телеканал «Прямий» розпочав мовлення у серпні 2017 року. Минулого року колишній регіонал Володимир Макеєнко викупив 80% частки каналу у його колишніх власників. Тобто формальним власником є саме він. Однак в реальності, стверджує Портнов, Макеєнко – підставна особа, за ним стоїть експрезидент Петро Порошенко.

Власне, сам колишній гарант цього і не приховує: недавно він провів зустріч із колективом «Прямого» і запевнив, що телеканал і далі буде працювати в колишньому режимі. На зустрічі була присутня і кандидат в депутати від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus