USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що робив Коморовський після богослужіння в Луцькому костелі. ФОТО

15 Липня 2013 14:50
Після богослужіння у луцькому Кафедральному костелі святих Апостолів Петра і Павла, по завершенню якого Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав українців і поляків до примирення, учасники візиту разом із почесними гостями рушили до ресторану «Корона Вітовта», де відбувся обід. Повідомляють «Четверта влада» та «Вечірні Вісті».

Щоправда, Броніславу Коморовському довелося змінити до обіду піджак, бо 21-річний хлопець поплескав польського очільника по правому плечу сирим яйцем.

Після обіду делегація вирушила до села Кисилин Локачинського району. Там високопосадовці поклали квіти до пам’ятних знаків загиблим українцям та полякам, запалили поминальну лампаду у костелі кармелітів.

Сайт "4 влада" відзначає, що чимало волинських журналістів не змогли потрапити у Кисилин, оскільки для переїзду був передбачений лише невеликий «бус». Також паломникам, лучанам і журналістам заборонили вхід до костелу.

Хоча про свій візит Президент Польщі повідомив близько тижня тому, Віктор Янукович повідомив, що не матиме можливості зустріти першу особу Польщі. Замість нього у Луцьк приїхав Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко.

Так само відділ інформаційної роботи Луцької міської ради повідомив, що очільник Луцька Микола Романюк з 6 липня до 21 перебуває у відпустці. Зустрічали польського президента волинські високопосадовці.

Тим часом журналіст, ведучий програми "Відверто" Віталій Портников висловив думку, що для того, аби дати оцінку волинським подіям, потрібна саме державна співпраця. "Президенти – не колишні, як це зробили Леонід Кучма й Олександр Кваснєвський – а чинні, Броніслав Коморовський і Віктор Янукович, мали б виступити з ініціативою взаємного прощення, мали б дати оцінки взаємному нищенню в роки війни з обох боків", - сказав Портников.

Народний депутат Анатолій Вітів, коментуючи виступ президента Польщі у Луцьку в соборі Петра і Павла під час візиту до Луцька 14 липня 2013 року, сказав, що Коморовський не дотримав свого слова бути пілігримом: "Президент Польщі не дотримав свого слова, в якому обіцяв, що приїде до Луцька як пілігрим, щоб помолитися про пам'ять жертв військового конфлікту. На жаль, Броніслав Коморовський під час свого виступу кілька разів вжив образливий та неприпустимий термін "етнічні чистки на Волині", повторюючи позицію Сейму та Сенату. Вважаю, що глава Польщі не мав права робити таких заяв, перебуваючи на волинській землі. Також обурює те, що Броніслав Коморовський не сказав жодного слова про вбивства поляками українців на Холмщині, Підляшші, Надсянні, Лемківщині. Навпаки, з його вуст прозвучала невдала спроба виправдання акцій геноциду поляків проти українців на наших етнічних землях. Така позиція не відповідає історичній правді та не сприяє порозумінню між двома народами", – прокоментував виступ Президента Польщі Анатолій Вітів.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
коля Показати IP 15 Липня 2013 15:01
Ресторан не пройшов ревізію на новому каналі
коля Показати IP 15 Липня 2013 15:01
Ресторан не пройшов ревізію на новому каналі
Дмитро до коля Показати IP 15 Липня 2013 15:13
Ну і що? просто Фреймут грошей незаплатили і все, що їм тепер закритись із за цього?
лахматий будун до коля Показати IP 15 Липня 2013 21:28
по-моєму всі розумні люди вже давно зрозуміли, що Фреймут - така собі тьотідайтегрошей. ревізію не пройшов ресторан з однієї причина - їй принесли комплімент від шефа, а вона скровила пику, мов "не люблю сала". Не любиш - не їж, тебе ж не заставляли за це платити. А "корона Вітовта" - класний ресторан, просто не всім по кишені
Ната Показати IP 15 Липня 2013 15:53
Вимоги і претензії у Фреймут до цього ресторану були доволі дурнуваті.
ЧП Показати IP 15 Липня 2013 18:01
Коморовський був з неофіційним візитом, хоча приймали його як президента Польщзі, тобто, як і належить. Випадки психічно хворої людини не варто брати до уваги. Однак, сказане ним принижує українців і, на мою думку, повинно було бути відповідне реагування (відповідь) голови ОДА, якщо він дійсно обізнаний з достовірними подіями того часу. Якщо ж він промовчав, навіть з толерантної точки зору. то він принизив українців і погодився, щодо геноциду польського люду на теренах України у час війни. Тому поляку респект, а Клімчуку ганьба!
Корнійчук Показати IP 15 Липня 2013 23:14
Борис Клімчук ( як і багато дехто з високопосадових лучан) має мою книгу "Волинь у добу лихоліть", де описані трагічні події українсько-польського конфлікту на Волині. В толерантному дусі, співчутті до жертв поляків і водночас факти, що поляки першими почали цю "різню" і применшують повсюду вдвічі жертви українців від від польських рук. За основу взяті дані з життєвих спогадів та архівів . То з яких причин він промовчав на неетичні випади пана Коморовського, що є образою українців? Який же Ви захисник інтересів України взагалі, пане голово ОДА?! У Вас серце, совість і почуття обов'язку є чи ні?!А багатьох же це кревно болить, слів немає, щоб висловити наш біль.
Волинянка Показати IP 16 Липня 2013 01:25
Просимо пана Комаровського вибачення за той ганебний інцендент в Луцьку на Замковій площі якогось запорізького відморозка. Це була нерозумна провокація, організована українофобами. Ми співчуваємо від всього серця полякам, постраждалим в 1943-му. Не будемо змагатись про кількість жертв, всі були ж люди! Проте, просимо оголосити на всю Польщу ( а знатиме ж світ), те, що українці і зокрема, волиняни, незгідні з вердиктом Сейму, що, мовляв, українці чинили стосовно поляків-волинян "ґеноцид". Бо це неправда. Як неправда і осуджуємо ті шовіністичні елементи, які ще панують у Польщі, а також наших 148 зрадників- парламентарів-українофобів. Вони ж тільки по паспортах "українці", а всі ж однозначно тієї нації, що й харківський очільник пан Добкін. Внутрішні окупанти України!
Теж з ВОЛИНІ до Волинянка Показати IP 16 Липня 2013 09:34
Коморовський - Польський президент Комаровський - Дитячий лікар телеведучий, не путайте
Андрій Показати IP 16 Липня 2013 09:22
На місті пана Вітіва,я б не був таким категоричним в оцінці виступу Комаровського.Чому не прозвучало нічого у виступі Грищенка на захист українських інтересів? По-моєму,такі справи повинні бути достоянням церкви-молитися за невинно убієнних та істориків,а не політиків.Щодо недолугого дебіла з "Словянської гвардії"-це повністю на совісті нашої міліції і СБУ.Є питання,чому його так швидко випустили,зробивши заяву,що він не являється членом якоїсь партії......?
Європеєць Показати IP 17 Липня 2013 23:30
Коморовський - це не тільки президент Речі Посполитої, по всьому видно, що це прекрасна людина. Мені соромно за те, що ні Президент України, ні Прем'єр не були присутніми у Луцьку під час візиту Президента Польщі. Це показує, що вони азіати в гіршому розумінні слова, бо японці та корейці вже давно залишили за собою багато європейських країн. Того йолопа-урода, що розмазав яйце по піджаку, треба негайно каструвати, щоб не розмножувались такі покидьки. Те, що сталося на Волині в 1943, це велика трагедія. Пан Президент Речі Посполитої захищає інтереси свого народу, це правильно, ми знаємо, що той конфлікт виник через бандерівську банду, яку критикував навіть Бульба Боровець, не треба всіх свідомих українців одразу зараховувати до бандерівців, які по суті були фашистами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus