USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Щоб всі спали спокійно, комусь треба спати не вдома», - Рустам Хамраєв

5 Листопада 2014 09:22
Він стояв серед сотні там, на Майдані, аби відвоювати українську Незалежність. Не зважаючи на поранення, в бою був до кінця. Та вже незадовго узявся зупиняти зовнішнього ворога - вирушив у зону проведення АТО добровольцем. Ім'я луцького айдарівця Рустама Хамраєва без сумніву увійшло в історію України. Минуло вже чотири місяці від загибелі гранатометника. Указом Президента України героя посмертно нагородили орденом за Мужність ІІІ ступеня. Державну відзнаку вручили батькам героя. Про це інформує ТРК «Аверс».

Із Рустамом Хамраєвим Луцьк прощався 20-го червня. Від втрати сина батьки та рідні не можуть оговтатись і досі. Адже, більшість із них навіть не знали, що Рустам перебував під кулями ворога на Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 ДНІВ СВІТЛОЇ ПАМ'ЯТІ РУСТАМА ХАМРАЄВА

Мати загиблого героя Антоніна Хамраєва каже: «Він взагалі від мене це приховував. Я не знала, він казав: «Мама - я в Києві, на роботі»… Він просто беріг моє здоров'я, я трішки хворію, татові він казав, де він знаходиться, а від мене він це приховав. Я не знала».

Сестра загиблого героя Маргарита Хамраєва теж не знала, що Рустам Хамраєв захищає Україну: «Про те, де перебуває брат, я дійсно не знала. Тато розповів тільки за 2 дні до його загибелі, він постійно казав, що він - на Майдані».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СПОГАДИ ПРО ГЕРОЯ-ЛУЧАНИНА, ЯКИЙ ПОМИРАВ ІЗ УКРАЇНОЮ НА СЕРЦІ

Перед тим, як стати учасником АТО, загиблий айдарівець кілька місяців жив на Майдані в Києві. Те, що прийшов час боротися за волю та краще життя українського народу Рустам Хамраєв зрозумів ще в листопаді минулого року. За час революційних подій вдома був лише кілька разів. Один із них, коли отримав поранення.

Батько загиблого героя Шонійоз Хамраєв розповів: «Лікар сказав, що окрім поранення, у нього була контузія, виснаження організму, отруєння димом і газом… Приїхав весь в чорному, копоті. Він до кінця не пролікувався, знову поїхав на Майдан».

Сестра загиблого героя Маргарита Хамраєва розповідає, що приїзджала до нього в Київ, бачила це наметове містечко, бачила, де він живе. Він дійсно був дуже сильним патріотом, любив нашу Україну, постійно казав, за що вбили тих хлопців? Він допомагав діставати поранених, які перебували взимку на Майдані.

Батьки переймались тим, що активна громадська позиція сина може йому нашкодити, втім, Рустам був налаштований йти тільки до кінця.

«Я кажу: невже не хочеться вдома спати спокійно, жити спокійно, мирно? Він сказав - щоб всі спали спокійно, комусь потрібно, щоб хтось не вдома спав. А я кажу: «Синку, цей хтось це ти? А він відповідає: так, тату, я… Він з дитинства не сприймав несправедливість. Завжди стояв горою за правду», - розповідає батько загиблого героя Шонійоз Хамраєв.

Загинув Рустам Хамраєв 17-го червня в боях під Металістом. За кілька годин до обстрілу розмовляв по телефону з батьком.

«Він сказав: тату, добре у меня. Його останні слова були: «Мені пора вже, я Вас всіх люблю. Він завжди говорив, що перетелефонує і перетелефоновував, а в останній розмові він не говорив, що перетелефонує», - зізнається батько.

Родині Рустама Хамраєва в обласному військкоматі передали орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Син загиблого Героя Алішер Хамраєв каже, що теж хотів би воювати.«Теж пішов би на війну. Я хочу піти в ліцей військовий, стати офіцером, захищати Україну».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дмитрий Показати IP 5 Листопада 2014 09:43
Вечная память Рустаму! Горжусь тем, что знал его лично. Настоящий мужчина, отец, сын! Очень жаль! Скорблю....
Лучанин Показати IP 21 Листопада 2014 17:55
Слава Герою ! Герои не умирают !
Віталій Показати IP 21 Листопада 2014 18:42
Рустам- зразок мужності та патріотизму.Він загинув за нас,щоб ми не бачили війни.Слава Герою!!!Слава Україні!!!Смерть ворогам!!!
Батальон Показати IP 14 Травня 2015 19:59
Рустам был настоящим ВОИНОМ и ПАТРИОТОМ ! Покойся с миром , Герой !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus