USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Школа без екзаменів і оцінок: у Луцьку розповіли про альтернативну освіту

6 Серпня 2015 09:40
Семінар присвячений вальдорфській педагогіці триває у Луцьку. Його ініціатори планують заснувати на Волині школу, де дітей навчатимуть нетрадиційними методами. Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що семінар «Педагогіка сучасності» (або по-іншому – вальдорфська школа) відбуватиметься у Луцьку з 4-го по 9 серпня.

В основі вальдорфської педагогіки – концепція виховання і розвитку дитини, розроблена австрійським вченим і філософом Рудольфом Штайнером. Вальдорфська освіта допомагає розвивати здібності і таланти дитини у гармонії із розвитком природи і світу.

У Вальдорфських школах немає екзаменів і оцінок, діти самі укладають свої підручники. Таких шкіл в Україні лише 4. Однак, як стверджують вальдорфські педагоги, випускники їхніх шкіл в більшій мірі упевнені у собі: цілком успішно вступають у ВУЗи та реалізовують себе у житті.

Участь у семінарі уже взяло кілька десятків волинських вчителів, вихователів і просто батьків, які цікавляться альтернативною освітою. Держава не повинна вказувати, як навчати дітей і нав’язувати для них єдині правила, – кажуть лектори семінару «Педагогіка сучасності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 15:25
А як же передовий досвід Макаренка 1895 року? У педколежді ще досі кандидатські захищають по його досвіду, говорять, що з цього досвіду ще досих пір не все відоме і не все впроваджено.
Анонім Показати IP 11 Серпня 2015 19:04
В неї є мрія. Слова слова. Плани плани, а справ то немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus