USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Вже завтра: у Луцьку представлять унікальну вальдорфську методику навчання

3 Серпня 2015 18:44
Семінар «Педагогіка сучасності» (або по-іншому – вальдорфська школа) проведуть у Луцьку з 4-го по 9 серпня.

Учасників вчитимуть новим підходам до шкільного навчання, – повідомляють організатори.

Так, 4 серпня о 16:00 у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва (Театральний майдан) відбудеться прес-конференція за участю лекторів першого у Луцьку вальдорф-семінару «Сучасна педагогіка» - евритміста вальдорфської школи міста Нойвід (Німеччина) Єлени Кілльге та архітектора Маттіаса Кілльге, а також ініціатора луцького семінару – журналіста, вальдорф-учителя Юлії Марушко.

В основі вальдорфської педагогіки – розвиток і виховання дитини у гармонії з природою і світом. Семінар складатиметься із серії практичних занять (живопис, ліплення з глини, евритмія, вальдорфська казка тощо) і відбуватиметься з 4 по 9 серпня.

У вальдорфських школах не ставлять звичних оцінок, діти самі укладають свої підручники, а всі предмети викладають епохами. Зараз в Україні є 4 таких школи.

В основі вальдорфської педагогіки – концепція виховання і розвитку дитини, розроблена австрійським вченим і філософом Рудольфом Штайнером. Вальдорфська освіта допомагає розвивати здібності й таланти дитини у гармонії з розвитком природи і світу. Кожна дитина – неповторна й особлива.

Семінар «Педагогіка сучасності» (вальдорфська школа) стане першою антропософською роботою у Луцьку – з метою подальшого розвитку на місці вальдорфської педагогіки.

Захід дасть можливість вперше пізнати особливості вальдорфської педагогіки не лише в теорії, але й на практиці. Програмою передбачені заняття з евритмії, живопису та архітектури. Учасники також обговорюватимуть роль школи у соціумі й сприйняття педагогіки як мистецтва.



Кількість місць – обмежена. Тому обов'язкова попередня реєстрація.

Зареєструватися також можна за номерами телефонів: 066 7370239, 097 2688624, або ж на сторінці ініціативної групи «Вальдорф-Луцьк» у Фейсбуці.

e-mail: [email protected]

Детальніше про вальдорфську педагогіку – тут.

Довідка.

Лектори:

Олена Кілльге – народилася у 1970 році у Києві. Навчалася в Одеському інституті зв'язку, закінчила художню колегію і працювала дизайнером інтер'єру. У 1997 році, закінчивши вальдорфський семінар в Києві, стала одним із засновників столичної вальдорфської школи «Софія», що відкрилася у 1999 році. Одночасно працювала вихователем у вальдорфському дитячому садку. Брала активну участь у створенні першого антропософського суспільства у Києві. У 2000-2004 роках – навчалася евритмії у вищій школі Аланус, місті Бонн (Німеччина). З 2008 року працює вчителем евритмії у школі Рудольфа Штайнера, місті Нойвід. З 2010 Кілльге – організатор шкільного німецько-українського обміну.

Маттіас Кілльге – народився1974-го року у Німеччині. Після закінчення художнього університету в Бонні працював архітектором у Великобританії. Наразі працює архітектором у місті Кобленц, Німеччина. Активний учасник антропософської роботи.

Ідейник семінару:

Юлія Марушко – народилася у 1982 році у Луцьку. Журналіст, вальдорфський вчитель, художник. Працювала радіоведучою у Луцьку, Києві та Берліні. З 2010 року навчалася на Київському вальдорфському педагогічному семінарі та працювала вчителем німецької мови у київських вальдорфських школах «Михаїл» і «Софія». З 2012 року живе в Німеччині, де закінчила річний семінар для вчителів старшої школи в Касселі. З 2013-2014 пройшла річну практику у другій вальдорфській школі в світі – школі Рудольфа Штайнера Вандсбек у Гамбурзі. Працювала у вальдорфському садочку, є мистецьким куратором шкільних обмінів старшокласників.

У 2013 році заснувала в Гамбурзі ArtMaidan – вільну ініціативу українських митців, що у 2014 році стала громадською організацією. Головна мета ArtMaidan – мистецьке представлення європейської України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 14 Липня 2015 08:05
В Украіні, і в Луцьку зокрема, була школа розвиваючого навчання, /десь2000 роки , харківські/.... Керувала нею в Луцьку чудовий педагог НадіяПетрівна Каращук, спочатку 18 школа, потім відокремлена. Іі /виіли/,бо вона /випадала / з звичних, а даремно..... Дуже цікава методика , підхід до дітей, навчання. І знов презентація
Шкроб Показати IP 14 Липня 2015 08:51
В нас є ідол-поклонник Макаренко. його ідеї ще більш вічні, ніж ідеї дєдушкі Лєніна.
Знаючий до Шкроб Показати IP 3 Серпня 2015 23:51
А що не те в Макаренка? Ви б його уважніше вивчили та виконували би все належним чином. А зараз ніхто по-Макаренку і не навчає. По кулінарному можна нашу освіту показати як бутерброд з гнилих продуктів, кинутий в блендер. Якщо не згідні, то спробуйте це зробити і подивитися на результат, хоча б за тиждень, тоді й дасте оцінку.
БОГ Показати IP 14 Липня 2015 10:25
нова технологія по одурюванню дітей сочатку в школі 12 років потім в університеті 6 років потім на базарі труси продають або консультанти в магазинах класна технологія....
Космополітним хробак Показати IP 4 Серпня 2015 08:29
Дуже потрібна і переконлива!!! інформація. Аж пре від емоцій. Чого тільки значить, вдумайтесь, поняття "антропософська".... Да у нас кожна вулична торговка знає, що це за фрукт і щодня ним користується. А ця бідака жиє у Німеччині і їзде на Окраїну мозги пудрити за ваші ж гроші. Живете як на якомусь окремому острові чи планеті?! Ось скоро почнеться опалювальний сезон і всі відразу кинуться за вашу вальдорфську школу виховання. Розраховано на тупих полішуків, які будуть хвалитися один перед другим: а мій чи моя відвідує Вальдорфську школу і так втомлюється, так втомлюється, що вже не хоче ні контактах сидіти, ні в танчики гратись.
ну то ж так Показати IP 4 Серпня 2015 23:13
ну тоді й лишайтеся на рівні вуличної торговки. Цей семінар не для вас і не для ваших дітей. Хай і далі сидять у "контактах" поки ви бикуєте в інтернеті. В чому проблема? вас ніхто туди не кликав, шановні. Попустіться у своїх вельми мудрих коментарях.
очі відкрийте Показати IP 21 Січня 2016 16:53
Р

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus