USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Школами Волині «ходять» «липові» видавці?

29 Березня 2011 13:29
Найбільш проблемним питанням для волинських шкіл наприкінці навчального року є забезпечення учнів збірниками для підсумкових атестацій та контрольних робіт.

Про це йшлося в ході наради в обласному управлінні освіти і науки з приводу завершення поточного навчального року у понеділок, 29 березня.

Як розповіла начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Волинської ОДА Ольга Богданович, нині волинським освітянам не варто чекати коштів з держбюджету – закуповувати збірники для проведення державних підсумкових атестацій та підсумкових контрольних робіт Волинь мусить своїми силами.

Відтак забезпечення навчальними збірниками учнів – найбільш болюче питання на сьогодні, каже вона.

«А такими збірниками потрібно забезпечити кожен клас», – наголошує чиновниця.

Для того, аби не виникало проблем з охочими заробити на незаконному продажі шкільної літератури, постачати збірники для атестацій та контрольних робіт в усі міста та райони області буде офіційний представник видавництв наукової та навчальної літератури у Волинській та Рівненській областях – книгарня «Дім книги», розповіла Богданович.

«Не бабусі і дідусі, не тітки і дядьки мають продавати. А є офіційний представник видавництв», – пояснює освітянка.

Так, «Дім книги» зокрема має право реалізувати збірники видавництв «Ранок» та «Освіта».

Як розповіла представник «Дому книги» Світлана Богінська, нині в деяких районах області почалось «ходіння по школах тих видавництв, яких в Україні навіть не існує».

Тому в управлінні освіти стверджують, що пильно слідкуватимуть за тим, аби школи не закуповували збірники у «лівих» розповсюджувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Конкевич Показати IP 29 Березня 2011 17:18
От власне для того й задумувалися (а вірніше - поверталися, бо рік тому Дімон відмінив рішення Вакарчука про їх проведення) контрольні посеред навчального року - щоб правильні видавництва і їхні "виключні" представники на місцях заробили гроші.
небайдужа Показати IP 29 Березня 2011 18:38
На контрольних книгах повинно писатися: Рекомендовано Міністерством освіти та науки України. І поки що ці довідники є в магазині Знання!
мама Показати IP 29 Березня 2011 19:11
Так смішно чекати про закупівлю збірників *своїми силами*.Можна подумати, держава хоча б раз забезпечила дітей ними безкоштовно. Щороку щось новеньке придумають аби грошенят заробити-це ж ясно як білий день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus