USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Школярів змусять починати день з Гімну України

14 Січня 2014 10:52
У Києві та Київській області вирішили відновити патріотичне виховання української молоді. Перед кожним першим уроком діти будуть співати Гімн України. Таку ідею підтримують батьки дітлахів. Актуальне питання, чи обговорюватимуть це питання на рівні міністерств та відповідно всієї України.

Область або ж навіть сама школа може самостійно приймати рішення щодо Гімну України. Тому "патріотичне виховання дітей" тепер буде більше залежати від керівництва шкіл, пише ТСН.

"Я був у Польщі, де дуже розвинений патріотизм. Ось вирішив і у себе в області видати такий указ. В Україні це поки не затверджене на законодавчому рівні", - розповів голова Київської держобладміністрації Анатолій Присяжнюк.

У Міністерстві освіти ж підтверджують, що це не заборонено і кожна школа може сама приймати рішення. А ось соціологи кажуть, що Гімн навряд чи допоможе посилити патріотизм дітей.

"Потрібно, щоб дітей взагалі ростили в дусі патріотизму. А якщо ти щоранку 11 років поспіль співаєш Гімн, але при цьому в школі ти вчиш одну історію, а поки ти доріс до університету, підручники вже переписали, то про який патріотизм може бути мова?", - розповів гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимира Паніотто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Конституція Показати IP 14 Січня 2014 10:55
Це порушення прав людей
Конституції Показати IP 14 Січня 2014 12:07
Змусити когось не красти - це теж порушення прав людей???
Юрко Залупельний Показати IP 14 Січня 2014 12:22
Нафига с самого утра портить детям настроение ?
ага Показати IP 14 Січня 2014 14:35
в луцьких школах кожного понеділка у всіх школах перед першим уроком співають гімн і це правильно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus