USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Школу-довгобуд на Волині хочуть врятувати від руйнації

5 Жовтня 2016 18:46
Приміщення триповерхової школи у Старовижівському районі почали будувати ще у 2011 році. Нині, щоб вберегти недобудоване приміщення від руйнування, районна влада просить сприяння в облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 5 жовтня.

Депутатам презентували звернення депутатів Старовижівської районної ради щодо фінансування будівництва ЗОШ І-ІІІ ступенів села Любохини.

Село є одним з найбільших у районі, а основне приміщення школи побудоване ще до початку Другої світової війни. В 2011 році розпочали будівництво нової триповерхової школи зі спортивною залою, але в 2014 році будівництво припинили. Як повідомив голова Старовижівської районної ради Юрій Кудацький, наразі побудували від 1,5 до 2 поверхів, тож приміщення почало руйнуватися. Цьогоріч мільйон гривень на будівництво школи виділили з районного бюджету, ще мільйон – з обласного бюджету. У депутатів Волиньради просять посприяти у виділенні додаткових коштів для продовження будівництва школи, щоб цьогоріч добудувати третій поверх та облаштувати покрівлю.

Голова комісії Людмила Кирда зауважила, що будівництво цієї школи є проблемою, і вирішити питання за кошти обласного бюджету не вдасться, адже загальна вартість робіт перевищує 30 мільйонів гривень. Вона запитала, чи використані всі кошти, які раніше виділяли з обласного бюджету.

З’ясувалося, що використали наразі 600 тисяч гривень з 2 мільйонів співфінансування. На початок року просили виділити 10 мільйонів для того, щоб завершити будівництво третього поверху та накрити будівлю, аби не допустити руйнації приміщення.

Члени комісії рекомендували врахувати звернення під час перерозподілу коштів обласного бюджету. Так, на Волині є об’єкти, фінансування яких раніше було закладене, але досі не розроблені навіть проекти. Частину таких коштів зможуть спрямувати на будівництво школи у селі Любохини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
село Показати IP 5 Жовтня 2016 18:55
розібрати ! вже не буде кому вчитись! д*рні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus