USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Школи Луцька планують облаштувати для навчання дітей-візочників

19 Березня 2014 15:18
У Луцьку планують укомплектувати приміщення для навчального процесу особливих дітей у навчальних закладах міста, а також реконструювати вбиральні, щоб їх могли відвідувати діти-візочники.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 19 березня, повідомив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

До слова, у власному звіті за 2014 рік віце-мер розповідає, що з першого вересня 2013 у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі ввели 3 додаткових ставки психолога, логопеда та дефектолога для організації навчально-виховного процесу вразливої категорії дітей. Також з початку навчального періоду у 2 садочках міста почали працювати інклюзивні групи, де виховуються дітки з синдромом Дауна. У садочку № 9 працює одна група, яку відвідує одна така дитина, і двоє діток виховуються у додатковій групі в садочку № 38.

Зі слів Святослава Кравчука, саме для вирішення таких завдань з міського бюджету виділили 137 тисяч гривень. Планують удосконалювати діяльність груп компенсуючого типу, де одночасно із здобуттям дошкільної освіти уже проходять комплекс лікувально-реабілітаційних заходів 334 дитини у чотирьох садочках.

На думку посадовці, подібна практика соціалізації дітей та створення інклюзивних груп є порівняно новою в Україні і ще рідко в яких містах використовується.

«Першочергово потрібно приділити увагу інклюзивному навчанню, зокрема, школам, де можуть навчатися діти-візочники. У першу чергу треба реконструювати туалети, та укомплектувати приміщення для навчального процесу цих особливих діток», - резюмував Святослав Кравчук під час розгляду його звіту на земельній комісії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ДАНІЕЛЬ ВОЛИНСЬКА ЗЕ Показати IP 19 Березня 2014 16:34
ДО ШКОЛ ТРЕБА ОХОРОНЦІВ НАЙНЯТИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus