USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Школи та садочки Луцька готові до 1 вересня. Репортаж

17 Серпня 2017 16:53
До початку нового навчального року залишилися лічені дні. У більшості шкіл і садочків закінчилися поточні та капітальні ремонти, тож навчальні заклади готові з 1 вересня приймати дітей.

Стан навчальних закладів, а також належність виконання ремонтних робіт оцінили представники Луцької міської ради 17 серпня.

Керівник управління освіти міськради Зіновія Лещенко розповіла, що створено також спеціальну комісію з прийомки навчально-виховних закладів до нового 2017–2018 навчального року. До складу комісії входять працівники управління освіти та представники служб, які детально вивчають питання, чи в окремому навчальному закладі нічого не загрожує життю та здоров’ю дітей.

«Зараз ми говоримо про готовність закладів до нового навчального року, а про осінньо-зимовий період ми матимемо можливість говорити трохи пізніше. Якщо говорити в цілому, то можна сказати, що заклади на 100 % готові до нового навчального року і на 92 % – до опалювального сезону, тому що є такі питання, які не пов’язані й не перешкоджають навчальному процесу», – зазначила Зіновія Лещенко.
Та додала, що проведені огляди дають можливість оцінити роботи, кошти на проведення яких виділили з міського бюджету. «Це дозволило вирішити низку проблем, аби навчальний рік розпочався відповідно до тих вимог, які стоять перед нами згідно з чинним законодавством», – підкреслила очільниця управління освіти.

«Навчальні заклади ми перевіряємо з середини липня. Фактично ми особисто перевірили майже всі школи та дитячі садочки і підготовкою до нового навчального року задоволені. Всі роботи, які мають бути завершені до початку нового навчального року, будуть виконані у визначені терміни. Так само і роботи, які мають закінчитися до початку опалювального сезону. Дуже багато робіт відбуваються за кошти міського бюджету, також - за кошти батьків і спонсорів, а в окремих закладах створені фонди розвитку», – зауважив, своєю чергою, депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.
Він теж відзначив, що найпоширеніші роботи, які відбуваються в луцьких навчальних закладах, – це ремонти дахів, харчоблоків, пралень, заміна вікон, дрібні внутрішні роботи й укріплення приміщень.
У дошкільному навчальному закладу № 13 заплановано провести ремонтні роботи в підвальному приміщенні, зокрема з оновлення системи водопостачання та каналізації, та замінити вентиляційну систему у харчоблоці. Із цією метою з міського бюджету виділили 240 тисяч гривень. До того ж, розробляється проектно-кошторисна документація на заміну системи холодного водопостачання.

«Також ми чекаємо початку робіт із утеплення фасаду, даху, заміни вікон, вхідних дверей та лампочок на енергозберігальні за програмою НЕФКО 2. На ці роботи вже розроблено відповідну документацію», – зазначила завідувачка садочка Ірина Кусик.
Окрім того, вона поділилася, що, ймовірно, дошкільний навчальний заклад № 13 стане першим у Луцьку, де встановлять сонячні батареї. Таке рішення пов’язують із тим, що є необхідність постійно обігрівати воду в басейні закладу.
Капітальний ремонт санвузлів, загальною вартістю 120 тисяч гривень, провели в Луцькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І–ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей».

«Як і кожен навчальний заклад у Луцьку ми готові до відкриття дверей, до початку нового навчального року. Окрім того, сьогодні в нас уже відбуваються підготовчі заняття для діток, які йдуть у перший клас», – акцентувала директорка школи Юлія Гринчук і відзначила, що в технічному плані заклад на разі великих проблем не має, адже питання санвузлів вдалося вже частково вирішити.
Навчальному закладу «Луцька загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 24» із міського бюджету скеровано 457 тисяч гривень на укріплення конструкцій, зокрема колон, розміщених при вході в школу. Ще 330 тисяч гривень виділено із рахунку управління освіти на утеплення приміщення.

«Хотілося б, щоб провели утеплення конструкцій, адже актова та спортивні зали практично вивішені в повітрі. І в період опалення, із настанням холодів, навіть при тому, що досить добре працює опалювальна система, через неутеплені панелі діти мерзнуть. На це кошти є. Але чекаємо, адже утеплення проведуть після того, як укріплять колони та фундамент», – розповів директор школи № 24 Валентин Коляно.
У дошкільному навчальному закладі № 22 уже замінено 17 вікон, на що було витрачено 80 тисяч гривень. Окрім того, на капітальний ремонт системи опалення в садочку із міського бюджету виділили 70 тисяч гривень.
На капітальний ремонт покрівлі дошкільного закладу № 23 із міського бюджету виділено 220 тисяч гривень. Роботи розпочнуться наступного тижня й орієнтовно закінчаться через 10 днів.

«Нагальними потребами в нас залишаються асфальтові доріжки, ремонти харчоблоку та частини пральні», – поділилася завідувачка садочку Світлана Щербакова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 17 Серпня 2017 22:02
Дуже гарні класи. Цього року ми за свій кошт покрасили все, перегіпсували стелю, поміняли вагонку, шпалери, та книжковий шкаф. Слава безкоштовній освіті. А саме цікаво за книжковий шкав, як його бухгалтерія оприбуткує, за чиї витрати???
Микола Показати IP 18 Серпня 2017 08:29
Це все окозамилювання чиновників. Насправді ж все розраховано на батьківські кошти. А тріщини в школі №3 хто має залатати, за чиї кошти? Мій попередній коментар, що стосується безпеки навчання у школі, яка була з тріщинами з моменту здачі в експлуатацію, чомусь не опублікували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus