USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі школи та садочки на 100 % готові до навчального року

31 Серпня 2017 18:03
Усі школи та садочки Луцька повністю готові до початку нового навчального року.

Стан навчальних закладів, зокрема належність виконання ремонтних робіт, представники Луцької міської ради оцінили 31 серпня. Так, вони відвідали гімназію № 21 імені Михайла Кравчука, загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 25, загальноосвітню школу І–ІІ ступенів № 7 і дошкільні навчальні заклади № 1, 4, 11.

«Протягом огляду навчальних закладів ми вивчали їхню готовність до нового навчального року й до опалювального сезону. До навчально-виховного процесу школи повністю готові. Підготовка закладів до опалювального сезону – у процесі виконання, тому що є ще терміни, які дозволяють виконувати відповідні робити, які не перешкоджають навчально-виховному процесу. Тож і садки, які вже прийняли діток, і загальноосвітні заклади 1 вересня повноцінно приступлять до нового навчального року», – акцентувала керівник управління освіти міськради Зіновія Лещенко.
Вона розповіла, що, попри це, у міських шкіл і садочків залишається вдосталь проблем, які швидко вирішити не вдасться, адже вони потребують «надзвичайно великих капіталовкладень».

«Доленосні роботи, від яких залежить комфорт дітей, безпека навчання та перебування учнів у школі, звичайно ж, виконані та тримаються під контролем. Щодо окремих – готуються проекти для виготовлення кошторисної документації або продовжуються роботи, або їх приведено у стан, який дозволяє безпроблемно провести навчальний рік», – поділилася Зіновія Богданівна і додала, що основні об’єкти навчальних закладів, які потребують особливої уваги, – це дахи, харчоблоки, пральні в садочках, басейни.

До слова, протягом огляду представники міської ради відвідали якраз ті навчальні заклади, які потребують капітальних ремонтів басейнів, зокрема гімназію № 21 та садочки № 1, 11.

Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук, своєю чергою, зазначив, що якістю проведених ремонтів у навчальних закладах задоволений.

«Цього року дуже багато зроблено за кошти міського бюджету і в школах, і в дитячих садочках, починаючи від придбання постелі садкам, купівлі якогось дрібного інвентарю та закінчуючи капітальними ремонтами дахів, харчоблоків, пралень, заміною вікон, систем опалення, водопостачання. Тож ремонтні роботи проведено значні й усі школи, всі садочки готові до початку навчального року», – підкреслив Ігор Поліщук.
У луцькій гімназії № 21, наприклад, ще починаючи з 2010 року, виконуються роботи задля ефективного енергозбереження. Уже було проведено часткову термомодернізацію будівлі, замінено вікна, двері, утеплено фасади та встановлено чотири індивідуальні теплові пункти з автоматичним регулюванням подачі тепла. Усе це – в рамках програми НЕФКО.

Зараз розробляється проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту басейну. Із цією метою з міського бюджету було виділено 25 тисяч гривень.

«Школі близько 30 років, інженерні мережі зношені, чаша басейну почала просідати через підмивання води з труб. І після виготовлення документації сподіваємося, що на наступний рік уже виконуватимуться ремонтні роботи, якщо в бюджеті будуть відповідні кошти», – зауважив інженер управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур.
У дошкільному навчальному закладі № 11 проведено капітальний ремонт системи опалення, на який із міського бюджету скеровано 180 тисяч гривень, а роботи із підсилення будівельних конструкцій садочку ще тривають; їхня вартість складає близько 200 тисяч гривень.
Капітальний ремонт санвузлів, на які з міського бюджету призначили 120 тисяч гривень, провели в загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 25.
На капітальний ремонт систем каналізації та тепловодопостачання у садочку № 4 із міського бюджету призначено 80 тисяч гривень.

«Це, звичайно, дуже мало, тому ремонтувалися тільки запірна арматура та аварійні ділянки трубопроводу», – зазначив Юрій Коцур.

Окрім того, у закладі виконувалися роботи з підсилення несучих конструкцій. Також садочок потребує ремонту харчоблоку та заміни вікон у спортивному залі.
Дитячому садку № 1 виділено 50 тисяч гривень на системи тепловодопостачання та каналізації, зокрема для ремонту аварійних ділянок труб, встановлення кранів тощо.

Працівники закладу нагально потребують теж придбання пральної машини, викладення бруківкою пішохідних доріжок і реконструкції басейну.
Для виготовлення проектно-кошторисної документація на проведення капітального ремонту даху в загальноосвітній школі І–ІІ ступенів № 7 виділено 40 тисяч гривень, а на частковий ремонт покрівлі, аби школа змогла перенести зиму, – 50 тисяч гривень.

Окрім капітального ремонту даху, школа потребує оновлення спортивного залу та підняття на вищий рівень бруківки біля спортивного майданчика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus