USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Шоу чи знущання: у Луцьку впорядкують діяльність мандрівних цирків з тваринами

14 Вересня 2016 13:07
Більшість цирків, що використовують тварин, порушують правила їх утримання, а міськрада не має механізмів перевірки законності роботи таких цирків. Для вирішення проблеми у місті хочуть затвердити перелік документів на отримання погодження розміщення пересувних цирків.

Про це йшлося сьогодні, 14 вересня, під час засідання круглого столу в Луцьку з питань погодження щодо розміщення пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин.

Заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що у місті неодноразово виникали ситуації, коли поводження з тваринами у цирках не відповідало етичним, законним чи моральним нормам. Наразі планують запровадити механізм перевірки діяльності цирків, які використовують тварин. Пропонується, що пересувні цирки надаватимуть пакет документів, на підставі якого міськрада вирішуватиме, дозволяти чи ні пересувному цирку діяльність на території міста.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук повідомила, що навіть вивіски цирків, які приїздили у Луцьк, часто вводили в оману споживачів, адже назви цирків не відповідали реальним назвам підприємств, а знайти реальних власників цирків було практично неможливо. Тварини мали лише ветеринарні паспорти, а документи, що засвідчували б право власності на тварин, були відсутні. Як приклад, Дана Новарчук навела нещодавній інцидент у Знам’янці, де тварина мало не вкусила людину. На пошуки документів на тварину витратили два дні, з’ясувавши, що слон належить не резиденту України. Перевірити не резидента екоінспекція взагалі не має права.

Щодо одного з цирків, який нещодавно приїздив у Луцьк, на афіші повідомляли про ведмедів. Однак, коли екоінспекція прибула для перевірки, ці ведмеді дивним чином кудись зникли (це, очевидно, зумовлено тим, що для утримання ведмедів площа приміщень повинна становити не менше 30 метрів квадратних і, аби уникнути відповідальності, тварин просто вивезли).

У низці країн пересувні цирки з тваринами взагалі заборонені, у деяких, таких, як Польща та Німеччина, відповідне рішення ухвалює кожне місто окремо. В Україні вже готовий законопроект про заборону діяльності таких цирків, адже нормальні умови для утримання тварин у них не можуть бути забезпечені.

Як пояснив Юрій Моклиця, наразі міська влада не має можливості перевірити законність діяльності пересувних цирків, а відмовити у розміщенні цирку на приватній території поблизу гіпермаркету «Там Там» не має підстав. Пропонований проект рішення виконкому, який розглянули у рамках круглого столу, дозволить врегулювати це питання.

Пропонується, що для отримання погодження щоо розміщення пересувних цирків у Луцьку, які використовують у своїй діяльності тварин, потрібен буде пакет документів. Це заява на ім’я міського голови з даними про власника, юридичною адресою, установчими документами; копія статутних документів підприємства, або суб’єкта підприємницької діяльності, який має намір здійснювати циркові заходи; акт-обстеження, виданий Держекоінспекцією у Волинській області щодо стану та утримання тварин; фото тварин та вольєрів, приміщень, де перебувають тварини; висновки кінологічної спілки у Луцьку щодо дресирування тварин, згідно вимог Європейської конвенції про захист домашніх тварин; висновок щодо загального утримання та психологічного стану тварин; договір купівлі-продажу або інший документ, що підтверджує право власності диких тварин; перелік всіх тварин, які братимуть участь у циркових заходах та копії їх ветеринарних паспортів; копії документа, що підтверджує використання цирком дикої тварини, якщо тварина не перебуває на балансі підприємства або СПД.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Песик Показати IP 14 Вересня 2016 21:58
А співіснування НЕЩАСНИХ ПРИРЕЧЕНИХ тварин ХТО перевірятиме на концтаборі Ласка?Та допоки це брехливе створіння новарчук буде піаритись на ТВАРИНАХ?ЛЮДИ розкрийде ОЧІ!!!
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2016 12:46
Це не цирк,це концтабір!
Молодці Показати IP 15 Вересня 2016 13:59
Від усього серця дякую Вам за старання ! Дана молодець ! Це перший крок і будемо надіятись, що скоро ці тортури над тваринами закінчаться і виступи циркив з тваринами в Україні буде заборонено !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus