USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сільська громада на Волині хоче отримати колишні колгоспні ліси

10 Листопада 2017 13:42
Два держлісгоспи господарюють на території колишніх колгоспних лісів без правовстановлюючих документів, - стверджують у Вишнівській ОТГ Любомльського району.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 10 листопада.

Депутати розглянули питання про Про передачу колишніх колгоспних лісів в комунальну власність (Вишнівської ОТГ) Вишнівській сільській раді для ведення лісового господарства.

Вишнівська сільрада Любомльського району просить у депутатів допомогти у вирішенні питання передачі колишніх колгоспних лісів у комунальну власність Вишнівської ОТГ для ведення лісового господарства з метою створення спеціалізованого лісогосподарського підприємства (площа лісів на території ОТГ становить понад 6372 гектари).

За станом на сьогодні господарську діяльність на цих землях ведуть ДП «Любомльське лісове господарство» та ДП «Прибузьке лісове господарство» без правовстановлюючих документів на землю. У зверненні йдеться про те, що громада глибоко стурбована масовим вирубуванням колишніх колгоспних лісів. На думку представників громади, відкриття комунального лісогосподарського підприємства дало б можливість ОТГ створити нові робочі місця та додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Перший заступник Вишнівського сільського голови Галина Федончук у зверненні до депутата облради Юрія Гупала просила порушити під час сесії облради питання про передачу колишніх колгоспних лісів у комунальну власність Вишнівській сільраді, зазначаючи, що зараз землі не надані у власність чи користування фізичним або юридичним особам.

Голова комісії Віталій Заремба визнав, що це питання «болить» громаді, але комісії та обласна рада можуть діяти лише у межах юридичного поля.

Секретар комісії Валентин Чернецький зазначив, що потрібно вивчити конфлікт ОТГ та лісівників. Оскільки представники Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства не з’явилися на засідання комісії, він запропонував, щоб вони подали свою позицію депутатам у друкованому вигляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus