USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сім волинських митців отримали обласну іменну премію

23 Серпня 2013 08:00
Семеро волинянин, які працюють та творять в галузях літератури, культури і мистецтва, отримали премії обсягом 2,5 тисячі гривень.

Відповідне розпорядження підписав голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Цим документом він затвердив рішення комітету з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2013 року.

Так, у номінації імені Агатангела Кримського премію отримав поет Петро Коробчук - за вагомий внесок в українську літературу, активну громадську позицію, збірки поезій «Боса флейта» (2011), «Архівотека» (2012).

У номінації імені Йова Кондзелевича художник Володимир Жупанюк - за вагомі досягнення у написанні картин релігійного змісту на теми історичного минулого області.

У номінації імені Миколи Куделі головний бібліотекар відділу літератури з питань мистецтва обласної наукової бібліотеки Зоя Алексійчук – за багаторічну просвітницьку роботу, значний особистий внесок у популяризацію мистецької книги.

У номінації імені Ігоря Стравінського викладач Волинського державного училища культури і мистецтв Валентина Барабаш - за хореографічні постановки композицій на основі музики з балетів Ігоря Стравінського.

У номінації імені Степана Кривенького народний ансамбль «Прибужжя» - за високу виконавську майстерність, популяризацію кращих зразків народної творчості, зокрема пісень та музично-хореографічних композицій на твори Степана Кривенького.

У номінації імені Олександра Цинкаловського директор обласного архіву Володимир Гика - за багаторічні дослідження історії краю.

У номінації імені В’ячеслава Хурсенка солістка Нововолинського міського палацу культури Інна Левкова - за вагомі здобутки у пісенній творчості, популяризацію сучасної української естрадної пісні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus