USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Скандал у луцькому дитячому центрі: персонал звільняється, а директор виписав собі 50 тис. премії

4 Грудня 2018 09:55
Директор Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» в Луцьку виписав собі 50 тисяч гривень премії. Своїх помічників керівник закладу теж не обділив. Уся адміністрація центру регулярно преміюється на чималенькими сумами, а також має надбавки до зарплати за шкідливість. А звичайні педагоги та реабілітологи, які безпосередньо щодня працюють з дітьми, отримують премію лише до професійних дат.

Обурені таким свавілля працівники центру «Пролісок» пишуть заяви на звільнення, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Журналістів, які прийшли запитати керівника, за які заслуги при окладі трохи більше як 6 тисяч гривень, він підписав собі наказ на премію у 50 тисяч гривень, директор реабілітаційного центру Олександр Стельмащук зустрів не надто радісно.

Та намагався переконати, що 50 тисяч гривень – це премія за три роки сумлінної роботи, мовляв, протягом усього цього часу він не преміювався, тому й вийшло стільки багато. Натомість контрольна ревізійна комісія, яка перевірила документи закладу, дійшла висновку, що премії виписані незаконно.

Крім того, не на камеру працівники адміністративного корпусу зізнаються – десятки тисяч премій отримує певне коло людей. Але більшу частину грошей, які їм виписували, вони змушені були повернути назад директору. Працівники реабілітаційного закладу розповідають, що спочатку керівник відбирав гроші у всіх, але згодом пошкодував тих, у кого була мінімалка.

Як йдеться у сюжеті, заяви на звільнення, які вже підписав директор, написали одразу двоє людей – заступниця директора та методистка. За словами працівниць у реабілітаційному центрі стало фактично неможливо працювати – бо директор створив нестерпні умови, а сам центр перетворився у таку собі вотчину. Потайки розповідають – тут є платні прийоми у лікарів, а раніше навіть були платні прийоми у реабілітолога.

А нещодавно стався новий скандал. Думка колективу не збіглася з думкою Олександра Стельмащука у виборі голови профспілки. Люди стверджують, що директор на полягав на кандидатурі своєї подруги, яка працює у дитячому реабілітаційному центрі сторожем. А на виборах позабирав у всіх телефони, щоб ніхто не записав на диктофон, які методи впливу до підлеглих обирає керівник.

Колектив реабілітаційного центру складається з понад вісімдесяти працівників. Персоналу майже стільки ж, як і дітей з особливими потребами. Відзначимо, на кожному поверсі у закладі є прибиральниця.

Своєю чергою, сам директор нарікає на працівників, які, до речі, часто звільняються. Каже, що вони ліниві та непрофесійні. А працівники звинувачують керівника закладу в тому, що він на них тисне та відбирає премії, а тим часом собі виписує величезні надбавки.

«Проте основне питання у тому, чи насправді реабілітаційний центр настільки багата організація, що можна давати керівнику аж 50 тисяч гривень премії? Чи можливо тут був би не зайвий новий тренажер, або ж ще одна ставка професійного реабілітолога? Цікаво, що за особливі умови праці є добавки до заробітної платні, але чи доцільно ці умови дописувати у ставку припустимо бухгалтера. Адже працює бухгалтер не з хворими дітками, а з паперами», – йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Луцьк Показати IP 4 Грудня 2018 11:07
Стельмащука звільнили з нач.управління молоді і спорту_ за те що в Польщі, коли представляв волинську делегацію, напився до свинячого вереску і нужду з балкона в готелі справляв
12345 до Луцьк Показати IP 4 Грудня 2018 14:10
Стара школа. "Нашь чєлавєк".
Іван Показати IP 4 Грудня 2018 11:25
Це повна срака
Вікінг Показати IP 4 Грудня 2018 12:28
Куди дивиться влада що дозволяє таку ситуацію в закладі для дітей із різними вадами?
! до Вікінг Показати IP 4 Грудня 2018 14:11
Бо підлеглі мовчать і зі всім погоджуються... Погоджувались до недавна.
Вася Показати IP 4 Грудня 2018 12:31
Таке саме в Іваничах в інтернаті Людмила ЛАЗАРЕНКО робить.Ганьба
Анжей до Вася Показати IP 4 Грудня 2018 14:12
Напишіть куди треба, КОЛЕКТИВНО, З ДОКАЗАМИ.
Вася до Анжей Показати IP 5 Грудня 2018 16:46
Андрей проснись!Ти в Україні!Куди й кому жалітися?Обласне управління в долі!Всі жити хочуть.А хто пілпишеттся під скаргою зразу піде геть з роботи!!!!!Люди бояться і під тиском здають їй гроші.
Баба Дуся Показати IP 4 Грудня 2018 13:40
В Липлянах не краще, теж аелиев премії собі виписують
! до Баба Дуся Показати IP 4 Грудня 2018 14:13
Мовчіть далі, то влада винувата, а ви мовчіть й далі.
марина Показати IP 4 Грудня 2018 14:36
злодюга, брехун , завдяки своїй коханці став директором, без професійної освіти, як можна поставити ДИРЕКТОРОМ?!!!!!! Кожні свята святкує все начальство головного управління соцпраці на чолі з заступницею голови обласної адміністрації і святкують до свинячого вереску, по тижнях!!!!!
Іван Показати IP 4 Грудня 2018 15:52
Своїм мовчанням ми породжуємо КРИС, які преміями крадуть гроші у своїх підлеглих. У держустановах це трапляється дуже часто. Інспекція праці на стороні керівника, бо під час перевірки керівники і наливають і дають закусити. На даний момент це така ВЛАДА-КРИС
Анонім Показати IP 4 Грудня 2018 18:38
безсоромні, у діток - інвалідів крадуть і навіть не замислюються про те, що Світ взаємний: сьогодні - вони, а завтра - у них
Тарас Показати IP 5 Грудня 2018 10:04
У багатьох бюджетних установах аналогічна ситуація. Не завжди керівник забирає ці гроші особисто собі. Але найбільше вражає реакція посадовців. Чесній та порядній людині нічого не світить довести. У кожного керівника своя "криша". Це наочний приклад для борців з беззаконням. Ти подаєш заяву про звільнення - йому грамоту, премію, відшкодування моральних збитків. Знайти потім роботу у цій галузі - не факт. Хтось скаже: на чужий коровай, рот не розкривай. Поясніть навіщо дітям вчитись, комусь на платній основі, щоб потім не мати змоги купити елементарні речі, заплатити комунальні платежі. З таким відношенням скоро усі будуть на заробітках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus