USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скіфське золото повернуть Україні. ІНФОГРАФІКА

14 Грудня 2016 15:21
Скіфське золото належить Україні і має бути повернуто до Києва. Таке рішення оголосила головуючий суддя Дудок ван Хіл на засіданні в Окружному суді Амстердама в середу, 14 грудня, - передає УНІАН.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що доказова база України у справі про скіфське золото в амстердамському суді безпрецедентна.

"Я вважаю, що наша позиція сильна, і доказова база - безпрецедентна. Це майно належить українському народу, українській державі. Тому я сподіваюся на чесне і справедливе рішення", - сказав Петренко в коментарі Укрінформ.

Як уточнює видання «РИА Новости», за словами адвоката, який представляє Росію в суді, кримські музеї оскаржать рішення суду Амстердама передати колекцію скіфського золота Україні.

Як повідомлялося, 3 грудня Україна скерувала в Інтерпол постанову про арешт виставки скіфського золота, що перебуває в Амстердамі з початку 2014 року.

У лютому 2014 року колекція скіфського золота з п'яти українських музеїв була вивезена в Амстердам, де була представлена на виставці «Крим: золото і таємниці Чорного моря» в музеї Алларда Пірсона.

31 серпня виставка завершилася, але після анексії Криму голландська сторона відмовилася повертати експонати в музеї півострова, мотивуючи відмову тим, що приймала їх від України.

Суд Амстердама пообіцяв винести рішення у справі про скіфське золото 14 грудня.

Інфографіка Українського кризового медіа-центру

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
екскурсовод Показати IP 14 Грудня 2016 17:16
Яйценюк його вивіз відразу після майдану, то нехай його і повертає.
51 омбр Показати IP 14 Грудня 2016 21:34
Тепер україна має заплатити 200 тисяч євро за охорону ,деб........ли
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 23:30
після повернення це золото свиснуть і воно осяде в приватних колекціях, як і золотий батон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus