USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки коштує профтехосвіта на Волині

15 Лютого 2014 08:00
Про те, скільки коштів витрачають на підготовку кваліфікованого робітника на Волині, повідомив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації з розгляду питання: «Аналіз результативності роботи установ та закладів професійно-технічної освіти області за 2013 рік та завдання щодо реалізації освітньої політики в регіоні на 2014 рік», що відбулося 14 лютого.

Як розповів начальник управління Олександр Хомич, у 2013 році заклади системи професійно-технічної освіти профінансували на суму понад 120 мільйонів гривень. В структурі видатків загального фонду кошторису заробітна плата становила майже 62%, матеріальне забезпечення учнів – майже 27%, забезпечення комунальними послугами та енергоносіями – 10%.

Середня вартість підготовки одного кваліфікованого робітника у 2013 році становила майже 15 тисяч гривень, що перевищує показник 2012 року на 112 гривень. Найнижча вартість підготовки робітників у Луцькому ВПУ - 12,9 тисячі гривень, Камінь-Каширському ВПУ – 13,2 тисячі, поряд з цим у Колківському ВПУ, ПТУ № 27 Берестечка, ПТУ №5 Ковеля вартість підготовки становить 18, 16 та 16,3 тисячі гривень відповідно. Основною причиною збільшення ціни підготовки одного учня є збільшення фонду заробітної плати. Зі слів Олександра Хомича, на високу ціну підготовки впливає також нераціональне використання навчальних потужностей закладів профтехосвіти. Якщо в середньому в області площа, що припадає на одного учня становить 23,8 метри квадратні, то в окремих навчальних закладах вона становить у 1,5 рази більше, що потребує додаткових коштів для обслуговування приміщень.

Одним з напрямків роботи зі здешевлення вартості підготовки начальник управління освіти та науки вважає збільшення наповнюваності груп теоретичного навчання. Також потрібно оптимізувати витрати на утримання приміщень, які не використовуються в навчальному процесі, активізувати проведення заходів з енергозбереження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus