USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді стартували бюджетні слухання: першими розглядають проблеми освітян

3 Грудня 2018 13:08
На фінансування галузі освіти планують витратити більше, ніж у 2018 році через підвищення зарплат та вартості енергоносіїв: бюджетні слухання в облраді розпочали з розгляду питань освітян.

Бюджетні слухання розпочалися 3 грудня в обласній раді.

У рамках слухань проект обласного бюджету на 2019 рік обговорюють з усіма головними розпорядниками коштів. Волинь стала першою з областей, де запровадили процедуру бюджетних слухань, під час яких розпорядники коштів демонструють показники за минулий період, аналізують моменти, що потребують коригування, депутати мають нагоду ставити питання, тож після цього на сесії є можливість ухвалити бюджет швидко.

Пленарне засідання сесії Волиньради, під час якого депутати затверджуватимуть обласний бюджет на 2019 рік, відбудеться 20 грудня.

Нагадаємо, бюджетний регламент, автором якого став депутат Михайло Імберовський, депутати Волинської обласної ради погодили у лютому. Документ ухвалили для сприяння налагодженню співпраці між облдержадміністрацією та обласною радою, а також для забезпечення можливості своєчасно розподіляти вільні залишки коштів.

«В Бюджетному регламенті унормовано проведення бюджетних слухань. Вони показали необхідність діалогу між головними розпорядниками коштів, представниками виконавчої влади області та депутатами, в ході якого народжуються рішення, необхідні для оптимізації мережі бюджетних установ, економії коштів, з'являються пропозиції для прийняття управлінських рішень», - говорив тоді автор проекту рішення Михайло Імберовський.

Розпочали бюджетні слухання з управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА. Заслуховували інформацію від керівників освітніх закладів області щодо нагальних проблем, аналізували ефективність їхньої роботи.

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна повідомила, що планують, що обсяги фінансування освіти в області в 2019 році становитимуть понад 671 мільйон гривень. В тому числі, освітня субвенція становитиме 204,457 мільйона гривень, додаткова дотація з державного бюджету – понад 184 мільйони, з обласного бюджету – 372,9 мільйона, що на 91 мільйон більше, ніж у 2018 році. Таким чином, освітянам зменшили додаткову дотацію з держбюджету. Спільно з департаментом фінансів опрацювали подання кожного закладу освіти.
Зі слів Людмили Плахотної, якщо враховувати усі пропозиції, не вистачило б навіть удвічі більшого бюджету. Загалом видатки збільшилися на 9,1% порівняно з 2018 роком. Так, на 9,2% підвищилася середня заробітна плата, на 27,1% підвищилася вартість енергоносіїв, зменшився стипендіальний фонд, інші соціальні виплати підвищилися на 9,7% у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus