USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські правоохоронці «скинули» ціну на сигналізацію

14 Травня 2014 15:58
Літній сезон відпусток – «урожайна пора» для квартирних злодіїв, - переконують охоронці. Саме тому вони заохочують громадян подбати про безпеку власного майна, встановивши до власних помешкань сигналізацію.

«Береженого бог береже, а дурного конвой стереже»

«Як каже стара народна мудрість, «береженого бог береже, а дурного конвой стереже. Будинок – це та фортеця, в яку ми повертаємось щоразу. Незабаром - пора відпусток, і значна кількість мешканців нашої області, які щоденно активно працюють, рано чи пізно їдуть відпочивати. Й кожен рік вони залишають своє помешкання в безприглядному стані, що дає можливість не зовсім чесним громадянам нашої країни проникати на приватну територію», - наголошує виконувач обов'язків начальника УКР (управління карного розшуку) УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович.

Правоохоронці запевняють, що хочуть застерегти волинян перед відпустками від можливих проникнень до квартир.

«Сьогодні статистика говорить про те, що порівняно з минулим роком знизилась кількість крадіжок з осель громадян. Зате різноманітнішими стали способи проникнення в квартири – злочинці вдосконалюються. Є така видатна бібліотека, як інтернет, де можна навчитися здійснювати протиправні вчинки різними відомими і невідомими способами. Навчитися відкривати та розбирати замок чи металопластикові вікна завдяки мережі інтернет доволі легко», - додає начальник центру технічної охорони відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області Андрій Манько.

На думку правоохоронців, одним із дієвих способів безпеки осель є встановлення дверних сигналізацій. Цим займається Державна служба охорони. Зі слів Андрія Манька, легше попередити злочин, ніж пізніше його розкривати.
Домашні сигналізації пропонують за півціни

Одним із таких методів є охорона за допомогою справжніх професіоналів – працівників, які проходять відповідні курси та грамотно виконують свої обов’язки. Міліціонери враховуєють всі моменти – якими приладами зручно користуватися при включенні і знятті системи з охорони. Сигналізацію підключають до пункту централізованого спостереження, за яким спостерігає диспетчер. Пункт централізованого спостереження – це комплекс таких технічних засобів, коли система передає сигнал тривога на пульт, який контролює група затримання, тобто коли є вторгнення в житло, коли хтось ламає двері чи вікна. Група затримки - це озброєні працівники міліції, які блокують об’єкт та затримають злочинця на місці.

У період з 14 травня по 31 травня цього року в рамках Всеукраїнської акції «Квартира під охорону -2014» правоохоронці пропонують громадянам встановити належне охоронне обладнання з 50-відстоковою знижкою. Це така акція, коли громадяни можуть звернутися до міліції й оперативно проконсультуватися щодо встановлення системи охоронної сигналізації.

«Ми беремо на себе такі функції, як зниження вартості, аби зберегти майно своїх громадян», - додає правоохоронець.

Скільки ж доведеться викласти за безпеку?

До слова, вартість встановлення сигналізації залежить від переліку тих чи інших приладів, датчиків та відповідних елементів, що входять до охоронної системи. Ціна коливається в залежності від кількості кімнат, вікон і дверей у квартирі.

Мінімальна вартість сигналізації в однокімнатній квартирі коливається від 2,5 тисяч гривень. А от за надання послуг охорони доведеться платити щомісячно – від 100 гривень в місяць. Як пояснюють правоохоронці, це залежить від системи, яка передає сигнал тривоги – чи по телефонних лініях, чи по мобільному зв’язку. Безпека найменшого приватного будинку обійдеться у 4 тисячі гривень та більше.

«Якщо ви мешкаєте у квартирі на поверсі, вище третього, сигналізацією можна обладнати вхідні двері. У приватному будинку чи на першому-другому поверсі багатоповерхівки доцільно поставити охоронну систему на вікна й двері», - пояснює Андрій Манько.

«Краще попередити хворобу, ніж її лікувати», - резюмував виконувач обов'язків начальника управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus