USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки на Волині боргують заробітної плати

11 Вересня 2014 11:36
Комісії райдержадміністрацій з питань погашення заборгованості із заробітної плати працюють недостатньо ефективно.

Про це стало відомо під час наради із розгляду питань бюджетування та уникнення можливих втрат до бюджетів усіх рівнів в облдержадміністрації 11 вересня.

Як повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Волинській області Петро Івасишин, одним із нагальних питань у зв’язку із децентралізацією є питання наповнення бюджету. Основним бюджетоутворюючим податком у місцевому бюджеті є податок з доходів фізичних осіб, який за надходженнями у 2013 році становив 73,5% (887,9 мільйона гривень). За 8 місяців цього року, частка цього податку збільшилася та становить 74,2%. Бюджетні призначення з цього податку в області виконані за 8 місяців року на 102,4% (596,9 мільйона гривень надійшло до бюджету). Проте виконання не забезпечили у Камінь-Каширському та Іваничівському районах та у Луцьку.

Органи міндоходів, з його слів, спільно із органами місцевого самоврядування вживали заходи щодо залучення усіх можливих резервів, зокрема, відпрацьовувалися боржники, які мали непогашені зобов’язання з податку на доходи фізосіб, підприємства, які мають заборгованість із виплати заробітної плати або на яких її рівень не відповідає мінімальному.

Відповідно до оперативної інформації, заборгованість із виплати зарплати на Волині становить 14,4 мільйона гривень (10,7 мільйона – на економічно активних підприємствах). Найбільші суми заборгованості у Іваничівському районі (5 мільйонів гривень), Луцьку (2,6 мільйона), Луцькому районі (1,1 мільйона). На думку Петра Івасишина, робота комісій райдержадміністрацій з питань погашення заборгованості вимагає покращення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кредитор держави Показати IP 11 Вересня 2014 12:18
А чому немає динаміки по заборгованості з заробітної плати? Збільшилася чи зменьшилася? Як оцінити работу начальника управління, якого рекомендує пан Гунчик на начальника всієї податкової області?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus