USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Скільки переселенців прийняла Волинь

15 Жовтня 2014 11:39
Понад півтори тисячі внутрішньо переміщених осіб зареєстрували на Волині.

Про це йшлося під час наради для начальників управлінь соціального захисту населення, директора департаменту соціальної політики Луцька про організацію роботи органів соціальної сфери населення щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та надання соціальної підтримки населенню при оплаті житлово-комунальних послуг 15 жовтня.

Загалом в Україні місця постійного проживання покинуло 399 тисяч осіб (381 тисяча – мешканці Донецької та Луганської областей та 18,5 тисячі – мешканці анексованого Криму).

Як повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, на території Волині зареєстрували 1636 вимушених переселенців, з них 1421 особа прибула зі східних областей та 215 з території Автономної Республіки Крим.

Донедавна стояло питання про те, хто вестиме облік цих осіб та виплачуватиме компенсації. Після прийняття відповідних постанов Кабміном (щодо реєстрації та надання щомісячної адресної допомоги), левову частину роботи поклали на управління соціального захисту населення.

Пані Гобод наголосила, що біженців на Волині немає, натомість є внутрішньо переміщені особи та вимушені переселенці. Тому слово «біженець» вживати не варто, адже це – іноземець, або особа, яка через переслідування покидає територію України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus